KULTURA I ZABAVA

BLAGO KULTURE i ISTORIJE Apatina u filmu Zavoda za zaštitu spomenika kulture

16987

 

U sklopu projekta Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, izrađen je film naziva “Apatin - Istraživanje, edukacija i promocija nasleđa”. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a učešće u istom, podsećamo, uzeli su i učenici Gimnazije i stručne škole “Nikola Tesla” iz Apatina. Osim o Apatinu, snimljen je film i o Somboru, a sve s ciljem očuvanja kulturno-istorijskog nasleđa, istraživanja, valorizovanja i edukovanja mladih kroz izradu Elaborata dopune odluke PКIC Apatina i Sombora, kao i dopune saznanja o istorijatu kulturnih dobara. Takođe, cilj projekta je bio i da se kroz video zapis promoviše graditeljsko nasleđe ovih celina, te aktivnosti službe zaštite na očuvanju istih.

U okviru projekta  “Istraživanje, edukacija i promocija nasleđa kroz izradu Elaborata dopune odluke Prostorno kulturno-istorijskih celina Apatina i Sombora”, urađen je i film koji na dodatni način pokazuje blago kulture i istorije ovih gradova. Zahvaljujemo se svim spoljnim saradnicima i Gimaziji i stručnoj školi ,,Nikola Tesla" iz Apatina na saradnji”, rekli su u Pokrajinskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture.

Film “Apatin - Istraživanje, edukacija i promocija nasleđa” možete pogledati OVDE.

Film “Sombor - Istraživanje, edukacija i promocija nasleđa” možete pogledati OVDE.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!