KULTURA I ZABAVA

Dramski studio CEKOS-a vrši upis novih članova

16369

 

Dramski studio Centra za kulturu i obrazovanje Sonta vrši upis novih članova osnovnoškolskog uzrasta. Kako navode, danas, 13. septembra, nastavljaju sa radom sa mlađom grupom glumaca, a svi zainteresovani koji žele da im se priključe mogu danas doći, u 18 sati i 30 minuta, u Dom kulture u ovom selu.

Podsećamo, premijerom predstave „Balkanski špijun“, krajem marta meseca ove godine, a i povodom Međunarodnog dana pozorišta, Dramski studio CEKOS-a obeležio je punu deceniju svog postojanja.

Pre 10 godina ovaj sonćanski studio imao je premijeru svoje prve predstave „Marko Кraljević (po ko zna koji put među nama)“. Prvih godina dramski studio je radio je kao neformalna grupa pod nazivom Dramska trupa „Ište pozor“, a od osnivanja CEКOS-a radi u sklopu njega.

Tokom ovog perioda postavljeno je 14 predstava, što omladinskih, što dečijih, nastalo je 8 dramskih tekstova napisanih od strane glumaca i članova dramske trupe, izdato 4 knjige, realizovano više pefrormansa, projekata književnih večeri i drugih aktivnosti, a od 2015. redovno svake godine održava se i pozorišni festival „Nedelja pozorišta“ u junu mesecu.

„Balkanski špijun“ je 15. predstava dramskog studija i rađena je po dobro poznatom dramskom tekstu našeg čuvenog pisca Dušana Кovačevića, u adaptaciji i režiji Nikole Dobrijevića. U predstavi igraju Dušan Mirosavljević, Anja Кuruc, Sara Butković i Dalibor Matin, mladi glumci sa velikim iskustvom, koji već šestu ili sedmu sezonu igraju u sklopu dramskog studija i imaju veliki broj nagrada iza sebe. Predstava će biti odigrana i u okviru ovogodišnjeg „Grožđebala“, 17. septembra.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!