KULTURA I ZABAVA

DVE NAGRADE za predstavu sonćanskog dramskog studija

16461

 

Na ovogodišnjem 6. Festivalu amaterskih pozorišta „Štap i kanap“, koji je održan od 20. do 25. septembra na sceni Кulturnog centra u Velikom Gradištu, Dramski studio Centra za kulturu i obrazovanje Sonta učestvovao je sa predstavom „Balkanski špijun“ koja je postavljena u martu ove godine.

Poslednje večeri festivala, pred mnogobrojnim gostima i zvanicama iz sveta pozorišne umetnosti,  uručene su nagrade najboljima i odigrana je predstava domaćina.

Žiri festivala dodelio je Anji Кuruc iz Sonte nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu na festivalu, za ulogu Danice Čvorović, a predstava Balkanski špijun dobila je nagradu za najbolji scenski izraz.

  • Treba istaći da nije u pitanju festival omladinskih ili dečijih predstava, već da se predstava mladih Sonćana takmičila u konkurenciji sa odraslim i iskusnim pozorišnim ansamblima iz Srbije. To su istakli i članovi žirija koji su prilikom dodele nagrada za Anju Кuruc rekli: “da je kuriozitet što je neko sa nepunih 16 godina uspeo na sceni da ubedljivo dočara lik Danice Čvorović i ostavi najjači utisak od svih glumica na festivalu“, ponosni su u dramskom studiju CEKOSa.

Podsećamo, u predstavi pored Anje igraju i Dušan Mirosavljević, Sara Butković i Dalibor Matin, a prethodnog četvrtka u Velikom Gradištu odigrana je po deveti put.

16462

16463

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!