KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA internacionalnog umetnika Sadka Hadžihasanovića od petka u galeriji Meander

17132

 

U petak, 10. februara, sa početkom u 19 sati, u galeriji “Meander” će biti otvorena izložba Sadka Hadžihasanovića. Postavka nosi naziv “Don’t Play with Guns / Zveckanje oružjem” i trajaće do 2. marta.

Kako su naveli u apatinskoj galeriji, Sadko Hadžihasanović je diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu 1982. godine, na odseku za slikarstvo, u klasi profesora Milivoja Unkovića. Postdiplomske studije je završio u klasi profesora Radenka Miševića na fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1984. godine. Član je i osnivač istaknute likovne grupe Zvono od 1982 – 1992. godine. Od 1993. živi i radi u Torontu, Kanada.

U bivšoj Jugoslaviji je bio dobitnik mnogih priznanja, među kojima je i nagrada Studija B. za najbolju izložbu u 1990. godini. Njegovi radovi su u u javnim kolekcijama mnogih ustanova, među kojima su Narodni muzej u Beogradu, Nacionalna galerija BiH, Savremena galerija Zrenjanin, Gradski muzej u Somboru, Moderna galerija Pančevo, Olimpijski muzej u Sarajevu, Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ u Čačku, Garerija portreta u Tuzli i mnoge druge.

U Kanadi je izlagao na više od 300 samostalnih i grupnih izložbi. Njegov rad bio je predstavljen u prestižnim institucijama i na nacionalnim manifestacijama: Tate Liverpool Gallery (Engleska), Havanna Biennal (Kuba), Venice Biennal – Benneton Collection ( Italija ). Izlagao je u Meksiku, mnogim gradovima Amerike ( Njujork, Majami, Bafalo Ročester, Kanzas Siti…) i Kanade (Montreal, Toronto, Vankuvar…)

U Severnoj Americi.

Sadkovi radovi su u brojnim muzejskim kolekcijama: Urlich Museum, Kansas City; Museum of Art and History, Orillia; Art Gallery of Misissauga, Ontario; Maclauren Art Centre, Barrie; Art Gallery of Peel, Brampton su samo neke od njih. Takođe, dela ovog autora deo u i brojnih privatnih kolekcijama širom sveta.

Sadko je višestruki dobitnik Canada Council for the Arts, Ontario Council for the Arts i Toronto Council for the Arts grantova za svoje projekte. Takođe je i dobitnik kanadske Paris Studio Residencije u Francuskoj ( 2000, 2008). Paul Perto Contemporary Art je galerija koja zastupa Sadka u Torontu.

Više o samoj postavci, koju će ljubitelji umetnosti imati prilike pogledati u galeriji Meander, možete pročitati OVDE.

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!