KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA SLIKA “La-la land” do 18. maja u galeriji Meander

17643

 

U galeriji Meander u Apatinu otvorena je izložba slika, naziva “La-la land”, čija je autork vizuelna umetnica Milica Raičević.

Raičević je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, te na istom fakultetu u Beogradu završila i magistarske studije. Milica je trenutno na trećoj godini PhD programa na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu i dobitnica je nekoliko internacionalnih nagrada iz oblasti vizuelne umetnosti. Izlagala je 15 puta samostalno i više puta grupno u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a, ULUCG-a i Matice srpske. Organizator je mnogobrojnih umetničkih projekata i radionica. Aktivna u vizelnoj umetnosti kao autor i kustos. Autor je preko 60 tekstova iz oblasti vizuelne umetnosti. Na internacionalnoj vizuelnoj sceni poslednjih godina pristutna je sa svojim performativnim video radovima koji su uvršćeni u trajne digitalne platforme i almanahe. Idejni je tvorac i koautor jednog od prvih srpskih NFT projekata: Lumis. Živi i radi u Ivanjici.

17644

Ciklus slika “La-la lend“ počeo je da se začinje 2019. godine, ali još uvek kao nepotpuna i nejasna ideja. Kao umetnik sam poželela da neke digitalne kolaže koje sam tada radila prenesem na platno i tako ih obradim u tradicionalnom slikarskom mediju. Te prve slike su bile preciznije odrađene i na njima sam težila da se držim renesansnog slikarskog pristupa ali su motivski već začinjale temu koja će se kasnije u potpunosti razviti. Ipak od samog početka zaokupili su me motivi hibridnih bića sačinjenih od spoja biomorfnih i artificijalnih formi (nešto poput kiborga). U vremenskom rasponu 2020/22. nastaju i veliki formati: poliptisi, triptisi koje slobodno mogu nazvati sajber barokom. Na njima nastavljam tematiku započetu na radovima od 2018. ali se ona sada grana i motivski i tehnološki. Spajaju se sva moja ranija interesovanja i nastaju slike bogate koloritom, kretnjama, formama i elementima. Slike izlaze u treću dimenziju jer u njih ugrađujem svetlo, skulpture, silikonske materijale. Neke površine su tretirane ekspresivno, neke puring artom, a neke su slikane tradicionalno i sve je to spojeno na jednom platnu. Kolorit je svetao i eteričan”, navela je Milica Raičević o svojoj postavci.

Svi ljubitelji umetnosti izložbu slika “La-la land” u galeriji Meander mogu pogledati do 18. maja.

17645

17646

17647

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!