KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA “Tragovi identiteta” od sutra u galeriji Meander

16086

 

Opštinski kulturni centar Apatin poziva sve ljubitelje umetnosti da posete izložbu “Tragovi identiteta” Milovana Dragovića Dage.

Svečano otvranje izložbe zakazano je za petak, 22. jul, sa početkom u 19 sati, a postavka će trajati do 4. avgusta.

O izložbi je autor rekao da ima karakter da oslika put prepun prepreka, beznađa… Obuhvata period od njegovog izgnanstva iz ratnog Sarajeva 1992. Jedna obojenost sadašnjeg vremena, jer se mnogo toga nije promenilo…

MILOVAN DAGOVIĆ DAGO rođen je u Užicu 1954. godine, u Sarajevu završio Umetničku školu.  Diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti, odsek Vajarstvo, u klasi prof.Alije Kučukalića.
 

Član je ULUS-a, radio kao profesor vajanja i crtanja u Umetničkoj školi u Užicu. Izlagao u mnogim Centrima bivše Jugoslavije, Srbije kao i u inostranstvu.
 

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za stvaralaštvo. Živi i radi u Subotici.

UMESTO PREDGOVORA

“Dago stvara višestruko građenje umetničkog dela skulpture, crteža, slike instalacije i traje kao
raspričani geometrijski sklop i bogati koloritni događaj a sve to unutar čvrste konstrukcije…Primećuje
se njegovo emocionalno vezivanje za materijal, naročito dramatičnim tonom i lociranjem
detalja…Analitički postupak, kadriranje zanimljivih efekata i pojava….Dagović nudi sveže likovno
umeće i zbog finog sopstvenog kodeksa povezivanje konstruktivizma i figurativnosti, plastičnog i
pikturalnog, fantastičnog u duhu neshvatljive surove stvarnosti…”

Radmila Savčić, istoričar umetnosti, kritičar i kustos

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!