KULTURA I ZABAVA

IZLOŽBA VELIMIRA MATEJIĆA - GRAFIKE

GALERIJA MEANDER APATIN

9. mart  2012. godine u 19 časova

 

VELIMIR MATEJIĆ

grafike

Fantastični likovi, krilati, zmajevi, arsenal gradskog mobilijara, asocijativni sklopovi različitih simbola i znakova, nazubljene forme nalaze se u  grafikama  u rasponu od malog formata do  grafika standardnih dimenzija. Bogatstvo kompozicionih sklopova sadrži   dinamičan preplet detalja, često je popunjen  znakovnim pismom inspirisanim narodnom i istočnjačkom ornamentikom. Sučeljavanje crno belog  u tehnikama, linorezu i drvorezu  su ekspresionističkog stila. Kroz čitav opus ovog umetnika se može sagledati razvoj grafike u nas. Jer  ovaj umetnik  prisutan na  grafičkoj sceni od polovine dvadesetog veka do danas.

Velimir Matejić rođen je u Beranima  1934. godine. Član  ULUS-a od  1968. godine i ULUV-a od 2004.  Izlagao na više stotina  grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu od toga preko trideset bijenalnih  i trijenalnih. Priredio 70 samostalnih izložbi  u Parizu, Beogradu,  Pančevu, Čačku, Kraljevu, Valjevu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Kranju, Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku, Mostaru i dr.  Nagrađivan više puta  na prostorima bivše Jugoslavije, i  Novosibirsku, Bosanskoj Bistrici i dr.  Bavio se pedagoškim radom. Živi u Krivaji kod Bačke Topole.   

Izložba traje do 23. marta

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!