KULTURA I ZABAVA

KC “Laza Kostić” Sombor raspisao KONKURS za izlagačku 2024. godinu

18554

 

Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor raspisao je konkurs za izbor izložbi (samostalne i grupne izložbe, autorske izložbe i umetničke projekte) koje će biti uvrštene u program galerije u 2024. godini. Konkurs je raspisan i za izbor izložbi radova malog formata (do 100 x 100 cm), realizovanih u svim vidovima vizuelnog izražavanja (slika, crtež, grafika, fotografija, digitalna grafika, animacija, video rad, instalacija, dizajn), koje će biti uvrštene u program Male galerije Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor u 2024. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju:

– profesionalni umetnici koji su prošli proces umetničkog obrazovanja (akademije likovnih ili primenjenih umetnosti) i delovanja u kulturi, čije je delo, kroz angažman, doživelo umetničku verifikaciju,

– u okviru konkursa za izbor izložbi koje će biti uvrštene u program Male galerije Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, posebna pažnja biće posvećena autorima koji su na početku umetničkog angažovanja, studentima osnovnih, master i doktorskih studija svih smerova likovnih i primenjenih akademija.

Uslovi:

Zainteresovani umetnici podnose prijavu Galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, na kojoj treba da popune:

– profesionalnu biografiju (do 700 karaktera) sa kontakt podacima (adresa, telefon, e-mail),

– sažetu koncepciju izložbe u pisanoj formi (do 800 karaktera),

– reprodukcije radova sa informacijama o tehnici i dimenzijama radova (do 10 fotografija),

– tehnički opis izložbe (do 500 karaktera),

– napomenu za koji prostor konkurišu.

Konkurs je otvoren do 3. decembra 2023. godine. Naknadno poslate ili donete prijave neće biti uzete u razmatranje.

Prijave razmatra Stručni savet Galerije Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor u sastavu: Boris Lukić, akademski slikar; Tijana Kojić, akademska slikarka, docentkinja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu; Mila Krstić Krasuljak, istoričarka umetnosti; Nabojša Vasić, akademski slikar; Danilo Vuksanović, slikar; Nikola Pejović, master učitelj i urednik programa u Kulturnom centru “Laza Kostić” Sombor, Slađana Dragičević Trošić, istoričarka umetnosti i urednica programa u Kulturnom centru “Laza Kostić“ Sombor i Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor.

Stručni savet će o pristiglim radovima odlučivati do 20. decembra 2023. godine, a učesnici konkursa će biti informisani u pisanoj formi ili telefonom.

Konkursna dokumentacija se ne vraća.

Kulturni centar „Laza Kostić“ obezbeđuje:

– galerijski proctor,

– PR aktivnosti (objava izložbe putem pisanih i elektronskih medija, mejling liste, sajta i društvenih mreža Fejsbuk i Instagram),

– dostupnu tehničku opremu,

– koktel za otvaranje izložbe,

– štampani materijal (kataloge, kater i plakat za izložbe u Galeriji i kataloge i plakat za izložbe u Maloj galeriji),

– transport (na teritoriji Republike Srbije), prijem i postavku radova,

– pakovanje radova po završetku izložbe.

Izlagač obezbeđuje:

– svu dodatnu opremu i tehničku podršku koju Kulturni centar ne poseduje,

– putni trošak.

Popunjenu prijavu kandidati mogu predati lično, putem mejla ili dostaviti poštom na sledeću adresu: Galerija Kulturnog centra “Laza Kostić”, Laze Kostića 5, 25000 Sombor.

Kontakt:

sdragicevictrosic@kclazakostic.rs

025/412-583

kontakt osoba:

Slađana Dragičević Trošić, urednica programa u Kulturnom centru “Laza Kostić“ Sombor (+38161 15 40 312)

Prijavni formular može se preuzeti OVDE.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!