KULTURA I ZABAVA

KONKURS za izložbu “Somborski salon 2024” otvoren do 27. jula

19716

 

Kulturni centar Laza Kostić Sombor raspisao je konkurs za izložbu SOMBORSKI SALON 2024.

Pravo učešća na ovoj tradicionalnoj somborskoj izložbi imaju umetnici koji su rođeni, žive ili rade na teritoriji Grada Sombora, a svi učesnici konkurišu sa dva rada.

IZLOŽBENE KATEGORIJE:

Likovni umetnici mogu konkurisati sa radovima iz svih oblasti vizuelne umetnosti.

DIMENZIJE RADOVA:

– dvodimenzionalno umetničko delo – do 200 x 200 cm

– trodimenzionalno umetničko delo – do 150 x 150 x 150 cm

ROKOVI:

Konkurs je otvoren od 01. 07. do 27. 07. 2024. godine

U naznačenom periodu kandidati predaju radove u prostorijama Galerije Kulturnog centra Laza Kostić Sombor (na adresi Laze Kostića 5), gde popunjavaju prijemni formular. Prijem radova se vrši radnim danima od 09 do 14 i od 17 do 20 časova i subotom od 09 do 13 časova.

Selekcija radova od strane selektora biće izvršena 29, i 30. 07. 2024. godine.

Umetnici će biti obavešteni o odluci selektora koja se odnosi na izbor radova, 1. i 2. avgusta 2024. godine.

Svečano otvaranje izložbe je 13. 08. 2024. Godine, u 19:30 časova.

Odluka selektora o dobitniku Nagrade Salona biće objavljena 13. 08. 2024, na svečanom otvaranju izložbe.

Odluka o dobitniku Nagrade publike biće objavljena 06. 09. 2024. godine, na zatvaranju Izložbe.

Tokom trajanja izložbe posetioci glasaju tako što ubacuju ceduljicu sa imenom izabranog rada i njegovog autora u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u Veliku galeriju Kulturnog centra. Nagradu publike dobija autor čiji rad osvoji najviše glasova.

OBJAVLJIVANJE KONKURSA:

Organizator konkursa će uslove konkursa objaviti: na internet stranici i oficijalnoj facebook stranici Kuluturnog centra Laza Kostić Sombor, u Somborskim novinama, u časopisima SeeCult i Art magazin kao i u elektronskim medijima, Konkurs će biti istaknut na ulazu u Galeriju Kulturnog centra kao i u prostorijama Kulturnog centra Laza Kostić Sombor na Vencu Radomira Putnika 2

PRIJEM RADOVA:

Pri prijemu radova umetnik popunjava formular sa podacima o autoru i primljenom delu.

Radovi se predaju od 01. 07. do 27. 07. 2024. u prostorijama Galerije Kulturnog centra Laza Kostić Sombor (na adresi Laze Kostića 5) Sombor radnim danima od 09 do 14 i od 17 do 20 časova i subotom od 09 do 13 časova.

PREUZIMANJE RADOVA

Radovi koji nisu ušli u uži izbor mogu se preuzeti od. 03. 08. 2024. godine.

Radovi koji budu nagrađeni Nagradom salona i Nagradom publike prelaze u svojinu Kulturnog centra Laza Kostić i ulaze u umetnički Fond Kulturnog centra.

OBAVEZE ORGANIZATORA

Organizacija i publikacija izložbe: prijem i skladištenje radova, priprema procesa selektovanja, lično obaveštavanje o rezultatima konkursa, postavka i otvaranje izložbe. Publikacija obuhvata katalog i plakat, medijsku pokrivenost izložbe. Poštovanje rokova i uslova konkursa. Obezbeđivanje i realizacija nagrada.

OBAVEZE UČESNIKA KONKURSA

Poštovanje rokova i uslova konkursa.

Adekvatno pakovanje i transport radova.

Plaćanje troškova dostave i vraćanja radova.

SELEKTOR SALONA

Selektor će izvršiti selekciju radova i doneti odluku o dobitniku Nagrade salona. Odluke selektrora su konačne i ne podležu žalbi.

NAGRADE:

Organizator konkursa obezbeđuje dve otkupne nagrade:

1. Nagrada Salona

2. Nagrada publike

uz obavezu da nagrađenim umetnicima organizuju samostalne izložbe u narednoj izlagačkoj godini – dobitniku Nagrade salona u Velikoj galeriji Kulturnog centra Laza Kostić Sombor, a dobitniku Nagrade publike u Maloj galeriji Kulturnog centra Laza Kostić Sombor.

Organizator Kulturni centar Laza Kostić Sombor zadržava prava na eventualne izmene programa.

Galerija Kulturnog centra Laza Kostić

Sombor, ul. Laze Kostića 5

Tel: 025/ 412 583 , 061/15-40-312

e-mail: galerija@kclazakostic.rs

Svi zainteresovani PRIJAVNI FORMULAR mogu preuzeti OVDE.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!