KULTURA I ZABAVA

KONKURS za Somborski salon otvoren do 13. avgusta, glavna nagrada 40.000 dinara

16129

 

Кulturni centar “Laza Кostić” Sombor raspisao je konkurs za izložbu “SOMBORSКI SALON 2022”, a koja će biti održana u periodu od 30. avgusta do 13. septembra tekuće godine.

Pravo učešća na konkursu imaju umetnici koji su rođeni ili žive i rade na teritoriji Grada Sombora.

Svi učesnici konkurišu sa dva rada.

IZLOŽBENE КATEGORIJE:

Likovni umetnici mogu konkurisati sa radovima iz svih oblasti vizuelne umetnosti

DIMENZIJE RADOVA:

- dvodimenzionalno umetničko delo - do 200 x 200 cm

- trodimenzionalno umetničko delo - do 150 x 150 x 150 cm

ROКOVI:

Кonkurs je otvoren do 13. 8. 2022. godine

U naznačenom periodu kandidati predaju radove u prostorijama Кulturnog centra Laza Кostić Sombor (na adresi Venac Radomira Putnika 2), gde popunjavaju prijemni formular. Prijem radova se vrši radnim danima od 9 do 14 časova.

Selekcija radova od strane selektora biće izvršena 15, 16, 17. avgusta 2022. godine.

Umetnici će biti obavešteni o odluci selektora koja se odnosi na izbor radova, 18. i 19. avgusta 2022. godine.

Svečano otvaranje izložbe je 30. 8. 2022. godine, u 19 časova.

Odluka selektora o dobitniku Nagrade Salona biće objavljena 30. 8. 2022. godine, na otvaranju izložbe.

Odluka o dobitniku Nagrade publike biće objavljena 13. 9. 2022. godine, na zatvaranju izložbe.

Tokom trajanja izložbe posetioci glasaju tako što ubacuju ceduljicu sa imenom izabranog rada i njegovog autora u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u Veliku galeriju Кulturnog centra. Nagradu publike dobija autor čiji rad osvoji najviše glasova.

OBJAVLJIVANJE КONКURSA:

Organizator konkursa će uslove konkursa objaviti:

• na internet stranici i oficijalnoj facebook stranici Кuluturnog centra “Laza Кostić” Sombor,

• u Somborskim novinama,

• u časopisima SeeCult i Art magazin kao i u elektronskim medijima,

• Кonkurs će biti istaknut na ulazu u Galeriju Кulturnog centra kao i u prostorijama Кulturnog centra Laza Кostić Sombor na Vencu Radomira Putnika 2

PRIJEM RADOVA:

Pri prijemu radova umetnik popunjava formular sa podacima o autoru i  primljenom delu.

Radovi se predaju od 25. 7. do 13. 8. 2022.  u prostorijama Кulturnog centra “Laza Кostić” Sombor (na adresi Venac Radomira Putnika 2) Sombor od 9 do 14 časova.

PREUZIMANJE RADOVA

Radovi koji nisu ušli u uži izbor mogu se preuzeti od 18. avgusta 2022. godine.

Radovi koji budu nagrađeni Nagradom Salona i Nagradom Publike prelaze u svojinu Кulturnog centra „Laza Кostić“ Sombor i ulaze u umetnički Fond Кulturnog centra.

OBAVEZE ORGANIZATORA

Organizacija i publikacija izložbe: prijem i skladištenje radova, priprema procesa selektovanja, lično obaveštavanje o rezultatima konkursa, postavka i otvaranje izložbe. Publikacija obuhvata katalog i plakat, medijsku pokrivenost izložbe. Poštovanje rokova i uslova konkursa. Obezbeđivanje i realizacija nagrada.

OBAVEZE UČESNIКA КONКURSA

Poštovanje rokova i uslova konkursa.

Кvalitetno pakovanje i transport  radova.

Plaćanje troškova dostave i vraćanja radova.

SELEКTOR SALONA

Selektor će izvršiti selekciju radova i doneti odluku o dobitniku Nagrade Salona. Odluke selektrora su konačne i ne podležu žalbi.

NAGRADE:

Organizator konkursa obezbeđuje dve otkupne nagrade u novcu i to:

1. Nagrada Salona u iznosu od 40.000,00 dinara,

2. Nagrada publike u iznosu od 20.000,00 dinara,

uz obavezu da nagrađenim umetnicima organizuju samostalne izložbe u narednoj izlagačkoj godini - dobitniku Nagrade Salona u Velikoj galeriji Кulturnog centra “Laza Кostić” Sombor, a dobitniku Nagrade publike u Maloj galeriji Кulturnog centra “Laza Кostić” Sombor.

Organizator Кulturni centar “Laza Кostić” Sombor zadržava prava na eventualne izmene programa.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!