KULTURA I ZABAVA

Od petka nova IZLOŽBA u galeriji Meander

19629

 

U petak, 21. juna, sa početkom u 19 sati, u galeriji Meander će biti otvorena izložba "Igra..." Miraša Vuksanovića.

“Uprkos tome što se definicija igre, kao najranije i najstarije čovekove delatnosti, javlja poprilično kasno (krajem 19. veka), ona je i mnogo ranije zaokupljala mislioce. Ako se setimo Platonovog stava koji je govorio da je važno da čovek ceo život provede u igri, zapravo mislimo na neograničen niz mogućih definicija koje nam ona donosi, a koje su u direktnoj suprotnosti kratkotrajnim definicijama pojedinačnih odlika igre. Igra je iskrena da ne podleže konvencijama, aktivna da ne opterećuje, misaona onoliko koliko je spremna na kreativnost, ostvarena je prividom nestvarnosti, postojana je toliko da je neuhvatljiva stvarnosti. Iako smo svesni trijumfa pamenih uređaja koji se protive svim odlikama izvornosti pojma igre, igra ostaje kao dominantan putokaz bili mi svesni toga ili ne.”

(Slađana Dragičević Trošić)

Biografija autora

Miraš Vuksanović rođen je u Somboru 1975. godine. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek Scenografija/Slikarstvo. Imao je četiri samostalne izložbe i učestvovao na brojnim grupnim izložbama. Dobitnik je Nagrade za scenografiju u okviru festivala „Dani komedije” u Jagodini. Dobitnik je Prve nagrade „Somborski salon“ 2021. godine.

Izložbu "Igra..." u galeriji Meander svi ljubitelji umetnosti moći će pogledati do 3. jula.

19630

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!