KULTURA I ZABAVA

Od petka NOVA POSTAVKA u galeriji Meander

18616

 

U petak, 17. novembra, u galeriji Meander u Apatinu biće otvorena izložba grafika i slika, pod nazivom “Oko kruga”. Otvaranje postavke autora Nikosa Arvanitidisa zakazano je za 19 sati, a svi ljubitelji umetnosti izložbu će moći pogledati do 30. novembra.

Grafike i slike koje radim zasnivaju se na ikonografskoj tradiciji apstraktnog ekspresionizma i ideji o izražavanju unutrašnjih stanja i/ili osećanja u jednom singularnom i neponovljivom kreativnom činu. Kroz proces stvaranja, pokušavam da koristeći različite grafičke tehnike za multiplikaciju zadržim svoj ekspresivni umetnički izraz, trudeći se da u procesu ne izgubim početnu stvaralačku emociju. U radovima preferiram kružnu i kvadratnu formu kao polje intervencije i igre sa kombinacijama amorfnih i geometrijskih oblika. Tragovi „energije stvaranja“, postignuti tehnikama duboke i ravne štampe, postavljeni su u harmonične odnose sa krugom, kvadratom i pravougaonikom, koji svojom pravilnošću „stišavaju“ neobuzdani gest. Krug, večni simbol mikro i makro-kosmosa, konstanta u celom opusu”, rekao je autor o svojoj postavci i dodao da radovi komuniciraju sa posmatračem na bazično čulnom estetskom i perceptivnom nivou, ostavljajući dovoljno prostora za lične asocijacije i reminiscencije u procesu interpretacije.

18617

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!