KULTURA I ZABAVA

PRIJAVE za učešće na 9. festivalu „Nedelja pozorišta“ u Sonti do 23. maja

17674

 

Organizacioni odbor festivala „Nedelja pozorišta“ Sonta 2023. poziva sve zainteresovane pozorišne grupe da učestvuju na devetom po redu festivalu „Nedelja pozorišta“ koji će biti održan u Sonti.

Kako navode organizatori, festival „Nedelja pozorišta“ se održava tokom prve polovine juna meseca, a jedan od predviđenih datuma ove godine je od 12.06 do 18.06. Odabrane pozorišne grupe će biti blagovremeno obaveštene o tačnom datumu i načinu održavanja festivala, kao i terminu.

Organizacioni odbor festivala naglašava da koncept festivala nije profilisan, već je otvoren za sve zainteresovane pozorišne grupe bez obzira da li su u pitanju dramske grupe odraslih, mladih, dece i da li su predstave namenjene za odrasle, mlade ili decu; amaterske, poluprofesionalne ili profesionalne; iz zemlje ili iz inostranstva.

Cilj festivala je da obogati kulturnu ponudu u lokalnoj zajednici, razvije saradnju dramskih grupa i promoviše omladinski aktivizam u zajednici.. Organizacioni odbor bira viđene predstave u toku pozorišne sezone ili po poslatom snimku i poziva ih na festival.

Dobrodošli su svi zainteresovani koji mogu sami da obezbede troškove puta do Sonte. Za sve goste festivala obezbeđena je hrana, osveženje, nagrade za svaku predstavu i druženje nakon nje. Ove godine koncept festivala, prema kome će se kasnije osmisliti i slogan, biće na rodnoj ravnopravnosti, odnosno položaju žena, njihovim odnosom sa muškarcima, ženskim pravima, nasilju nad ženama i drugim povezanim temama. Pored toga, svake godine festivalima i interkulturalni kontekst jer pored toga što u radimo u multietničkoj zajednici, trudimo se da na festival dovedemo i mlade iz drugih kulturološki različitih sredina”, ističu organizatori.

Kako dalje navode, prema gorepomenutom konceptu biće birane predstave i prateći program za decu i mlade, ostavljajući naravno prostor i za druge sadržaje, popularnije i za šire građanstvo, a u slučaju većeg broja prijavljenih predstava nego što je moguće da ugoste, Organizacioni odbor će se pri izboru voditi sledećim kriterijumima:

Ukupan kvalitet predstave

Autorski rad učesnika predstave – naročita prednost će biti data predstavama u kojima mladi i deca učestvuju u procesu pisanja teksta, režiranju predstave i u kojima se na drugi način promoviše autorsko stvaralaštvo

Podjednaka zastupljenost predstava za odrasle, mlade i decu.

Da biste se prijavili, potrebno je da popunite prijavni obrazac najkasnije do 23. maja  2023. godine.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati broj telefona +381 69 3813600 ili pisati na ckosonta@gmail.com.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!