KULTURA I ZABAVA

Sombor: NOŠENjE KNjIGA NA KUĆNU ADRESU za starije, slabo pokretne i nepokretne

17055

 

Vodeći računa o svim svojim korisnicima, Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” iz Sombora je osobama starije životne dobi, kao i osobama koje su slabije pokretne ili nepokretne, omogućila program pružanja podrške u kućnim uslovima tako što se knjige nose na kućnu adresu.

Kako saznajemo iz ove somborske ustanove kulture, ideja je da se osobama koje su slabije pokretne, nepokretne i vezane za kuću omogući pristup njihovom fondu i obezbedi nesmetana pozajmica građe.

Ova grupa građana je u potpunosti oslobođena plaćanja članarine, a putem telefona ili interneta  korisnici su u mogućnosti da poruče građu koju žele da pozajme. Sem nošenja knjiga na kućnu adresu građana, knjige se nose i u Gerontološki centar Sombor.

Uloga biblioteke u procesu unapređenja položaja starijih, od aktivnog starenja u smislu učenja i daljeg nastavka učešća u životu do poboljšanja kvaliteta života, može biti velika. Ova usluga zaživela je pre pandemije korona virusa, ali se tokom tog perioda, razumljivo, slabije koristila. Sada je ponovo aktuelna i naši korisnici iz navedene grupacije rado je koriste”, rekli su nam u somborskoj biblioteci.

Informacije o programu pružanja podrške u kućnim uslovima mogu se dobiti svakog radnog dana od 7:30 do 19:00, putem telefona, na broj 025/451-510. Кontakt osoba je Žana Gnjatović.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!