KULTURA I ZABAVA

Sonćanska “Hasanaginica” SUTRA PRED APATINSKOM PUBLIKOM! Ulaz besplatan

17823

 

U utorak, 6. juna, sa početkom u 19 sati u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin, biće odigrana predstava Dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje Sonta “Hasanaginica”.

Za sve ljubitelje pozorišne umetnosti, ulaz na predstavu je besplatan.

Podsećamo, Dramski studio Centra za kulturu i obrazovanje Sonta svake jeseni krene sa radionicama i probama kroz koje osmišljava novu predstavu za proleće. Starija dramska grupa, u pojačanom sastavu, protekle jeseni je krenula od narodne balade o Hasanaginici i drame Ljubomira Simovića, koje su analizirali, tumačili teme kojima se bave i radili radionice koje tretiraju probleme militarizma, rasizma i nasilja nad ženama u savremenom i univerzalnom kontekstu, a potom i osmislili i neke autorske scene.

Srednjevekovna priča o Hasanaginici – ženi koja nema ime, već je tako zovu po njenom suprugu, postaje moderna i univerzalna priča o svakoj ženi na svetu. Pokušali smo da ovo delo iz lektire približimo mladima i savremenoj publici, kroz smeh i suze, ali i jasnu poruku”, rekli su o predstavi iz Dramskog studija CEKOS-a.

Predstava "Hasanaginica" se realizuje u sklopu inicijative „Mladi za kulturu“, koju podržava projekat Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”, a koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i Fondacijom Jelena Šantić.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!