KULTURA I ZABAVA

„Svadbena zvona“ Davora Špišića NA REPERTOARU APATINSKOG POZORIŠTA 31. januara

18899

 

Predstava „Svadbena zvona“, nastala po tekstu Davora Špišića, biće odigrana na Velikoj sceni Opštinskog kulturnog centra Apatin u sredu, 31. januara, sa početkom u 20 sati. Cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Komad prati priču o troje usamljenika, društvenih marginalaca koji se ne snalaze u predatorskom bezdušnom vremenu, vremenu u kojem je ljudskost postala više mana nego vrlina. Osim što pokušavaju preživeti sa što manje ožiljaka, oni ne odustaju u traženju srodne duše. Samoća nije njihov izbor, nego realnost ranjivih emocija. “Svadbena zvona” imaju žanrovsku kombinaciju komedije i melodrame. Niz smešnih i burlesknih situacija nastaje iz žarke želje da se privid normalnosti održi, a na stalnom je udaru represivnog i podozrivog aparata. Svo troje, u toj komediji zabune, pokušavaju rasplesti često nerazrešive čvorove turbulentne životne situacije. To je i priča o varljivom pitanju o bogomdanoj sreći u slatkom varljivom zovu boljeg sveta, o pojedincu koji je u igrama svetskih prekrajanja tek statista. “Svadbena zvona” se oslanjaju na složene karaktere i jaku glumačku igru, sa nizom maštovitih i dinamičkih obrta.

Režiju predstave, kao i izbor muzike, potpisuje Peter Srpčić, kostim i scenu Art multimedia Novi Sad, produkciju Mihajlo Nestorović, a muzički producent je Filip Nestorović. Komad je postavljen u produkciji Srednjoevropskog kulturnog centra Novi Sad, na čelu sa direktorom produkcije Sašom Plavanjcem.

Uloge u „Svadbenim zvonima“ poverene su Ivani Vukčević, Đorđu Kukuljici i Mihajlu Nestoroviću.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!