KULTURA I ZABAVA

U galeriji Meander otvorena izložba „Ulica“ Aleksandra Obrovskog

16179

 

U galeriji Meander u Apatinu večeras je otvorena izložba Aleksandra Obrovskog pod nazivom „Ulica“. Autor nije krio zadovoljstvo što izlaže baš u Apatinu, jer, kako nam je otkrio, upravo u našem gradu neguje prijateljstva još od  1994. godine.

„Zadovoljstvo mi je i velika čast da izlažem u galeriji koja ima ovako dugu tradiciju i gde su neka od najpoznatijih imena naše umetnosti izlagala“, izjavio je za Radio Apatin Obrovski, te pozvao Apatince da posete njegovu postavku, čija su osnova ručno rađeni pečati koje radi od 1987. godine.

16180

To su specifično rađeni pečati, ručno rađeni pečati na školskoj gumici. U pitanju su mini grafike koje se utiskuju i prave se kompozicije različitih motiva sa različitim asocijacijama. Uvećavaju se na fotokopiru ili se grafički sređuju“, saznajemo od autora.

Aleksandar Obrovski je grafičar, rođen 1966. godine u Novom Sadu. Član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Srbje od 1996. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Urednik je većeg broja ekoloških izdanja i tehnički urednik više knjiga i časopisa. Piše poeziju, kratke priče i haiku pesme. Do sada je objavio samostalnu zbirku haiku poezije i kratak izbor svojih autorskih radova. Bavi se fotodokumentovanjem etno tradicije i etno motiva. Autorski tekstovi na ovu temu, kao i na teme zaštite životne sredine su mu objavljivani u više evropskih i slovenskih zemalja. Živi i radi u Novom Sadu.

Izložba “Ulica” u apatinskoj galeriji će biti postavljena do 25. avgusta.

16181

16182

16183

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!