SPORT

Arsenije Karamarković - student sa zdravim sportskim navikama

18611

 

Street workout je sve moderniji vid vežbanja, koji na našim prostorima dobija sve veću popularnost. Činjenica koja raduje jeste da u našem gradu imamo prilike sve više da vidimo mladih osoba koje se bave ovim sportom. Jedan od njih jeste Arsenije Karamarković, koji se uličnim treninzima počeo baviti krajem leta 2019. godine. Učestvovao je na jednom takmičenju u sferi ovog sporta, a napredak je izuzetno vidljiv u odnosu na početak treniranja. Beleži sjajne brojke u različitim vežbama i ne planira da se prestane baviti sportom, iako mu je teško sve uskladiti zbog svojih obaveza na fakultetu. Arsenije je jedan od ljudi koji pokazuju da se sve može kada se hoće, a opširnije o njegovoj sportskoj priči pročitajte u nastavku.

Arsenije se od 1. septembra 2019. godine bavi aktivnim i konstantnim treningom u disciplini vežbanja sa sopstvenom težinom na otvorenom prostoru (street workout). Našem sagovorniku je motivaciju da se oproba u ovom vidu sporta dala novosadska ekipa "Bar Strong", koja je bila pobednik emisije "Ja imam talenat" . Osetio potrebu za promenom svojih navika iz korena, počeo da trenira u teretani na otvorenom i to se ispostavilo kao sjajan potez.

18612

Kada je u pitanju plan treninga, naš sagovornik kaže da je to izuzetno specifična stvar koja se razlikuje od osobe do osobe i na koju utiču različiti faktori. Ono što je bitno jeste da čovek mora slušati svoje telo i da izbegne granice iznemoglosti. Naravno, to ne sme da podrazumeva izgovore i izbegavanje treninga, ali svakako uključuje povremeni odmor koji je sastavni deo napretka i često prekopotreban nakon jakih treninga snage i izdržljivosti.

Ko god u našem gradu poseti neku teretanu na otvorenom, retko će proći bez upoznavanja sa Arsenijem. On izvodi različite akrobacije na spravama, pomaže drugima što se tiče treninga, odnosno daje savete iz svog ličnog iskustva. Omiljena varijacija zgibova su mu apsolutni (ruski) zgibovi, koji su mu uvek bili prioritet. Njegov lični rekord u ovoj vežbi je 18 ponavljanja, dok je maksimum na zgibu iznosio 33 ponavljanja pod takmičarskim kriterijumima. Što se tiče sklekova, naš sagovornik je tu dogurao do famoznih 166 uzastopnih ponavljanja.

18613

Pored treninga, Arsenije je učestvovao na "Street lifting" takmičenju u Somboru, koje je bilo malo više fokusirano na izvođenje osnovnih vežbi iz uličnog vežbanja. Bile su varijacije da se vežbe rade sa sopstvenom težinom, ali isto tako i sa dodatnom težinom. Oprobao se u "total" režimu takmičenja, u kom je svaki takmičar imao ukupno 6 pokušaja da izvede vežbu sa dodatnim opterećenjem koje on bira, pa se na kraju kalkuliše zbir dve najbolje predstave sa savršeno pravilnom formom izvođenja pokreta. Važno za napomenuti jeste da Arsenije pre ovog takmičenja nije imao prilike da radi sa dodatnom kilažom, već je radio sa sopstvenom, što je bilo novo iskustvo za njega. Zgib je uspeo da uradi sa dodatnih 50 kilograma i propadanje sa 65 kilograma, što je u zbiru totala bilo 115 kilograma. Na ovom takmičenju je u svojoj kategoriji zauzeo visoku četvrtu poziciju i smatra da mu je ovo bilo jedno veliko iskustvo i podsticaj da se nastavi baviti ovim sportom.

Pored sporta, naš sagovornik je jedan dobar čovek koji se bavi humanitarnim radom, ima želju da uvek pomogne drugim ljudima, a takođe je odličan učenik, što pokazuje da se trenutno nalazi u Novom Sadu kao student na Fakultetu informacionih tehnologija, smer prirodno-matematički. Kako navodi, cilj mu je da stiče nova znanja iz te oblasti i usavršava se u svim segmentima, a takođe i da se nastavi baviti street workout-om.

18614

Arsenije je mladima poručio sledeće : “Najbitnije je da budete svoji i gledate situaciju sa svoje tačke gledišta. Svestan sam okruženja u kojem se nalazimo, vreme je telefona i društvenih mreža, ali sport je jedna važna stavka u životu. Ne dozvolite da vas povuku loše navike i prečice zarad nekoliko trenutaka lažnog osećaja pripadnosti. Trening je stil života u kome se učite da izađete na kraj sa sobom. Ne postoji bolji poligon od njega da jačate fizički i psihički, odnosno da poboljšate svoje osobine. On predstavlja jedino mesto na kom vam se zagarantovano vraća ono što ste uložili. Što se tiče sfere uličnog vežbanja, Apatin je pravi grad za to i ovim putem pozivam sve naše sugrađane da se priključe tom vidu treninga i napreduju, nećete se pokajati.”

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!