SPORT

Bogdan Cvjetićanin - apatinski ambasador stonog tenisa

18495

 

Stoni tenis je sport koji možda i nije toliko rasprostranjen u našem gradu. Mnogi vole da se bave njime rekreativno, a jedan od pravih ambasadora koji želi da upozna Apatin sa ovim sportom jeste Bogdan Cvjetićanin. On je trenutno kapiten STK “Apatin”, a takođe radi sa mlađim selekcijama u ovom klubu. Osvajao je brojne medalje, kako na domaćim, tako na međunarodnim takmičenjima, a u planu mu je da održi naš klub u Vojvođanskoj ligi. Više o Bogdanovoj karijeri pročitajte u nastavku.

Bogdan je sa stonim tenisom počeo da se bavi 2009. godine, kada je ponovo osnovan STK “Apatin”. Razlog zbog kojeg se naš sagovornik opredelio za ovaj sport jeste da mu je to bila prva ljubav. Naime, od šeste godine redovno igra stoni tenis sa svojim prijateljem Miklosom Popovićem i tako su razvili ljubav prema ovom olimpijskom sportu.

Što se tiče sportske karijere, sve je počelo jednog dana kada je Bogdan prolazio pored hola naše hale i video decu kako igraju stoni tenis. Tu je naš sagovornik upoznao trenera Željka Orlovića, koji ga je rado prihvatio u svoju ekipu. Osniva se STK “Apatin”, koji od naredne sezone počinje da se takmiči u Severno Bačkoj ligi.

Prvi meč je odigran u maloj sali osnovne škole, a naš klub je nastupio u sastavu Mirko Vrdoljak, Vladimir Jovanović Erik, Valentin Nađ i Bogdan Cvjetićanin. Nakon tri sezone u toj ligi, STK “Apatin” je uspeo da se plasira u Vojvođansku ligu i tako ostvari najveći uspeh u istoriji stonog tenisa, kada je naš grad u pitanju. Nažalost, Bogdan i njegovi saigrači nisu uspeli da izbore opstanak i samo dva boda su presudila da se vrate u niži rang takmičenja. Usledile su opet naporne tri sezone, a cilj je bio jasan, vratiti se u Vojvođansku ligu. Naš sagovornik je u klubu okićen kapitenskom trakom i vraća naš tim u rang više. To je bilo prvenstvo u kojem su Apatinci imali sve pobede i tako postali prva ekipa sa teritorije Bačke kojoj je to pošlo za rukom.

18496

Od tog dana, Apatin je stabilni član Vojvođanske lige u stonom tenisu, a takođe ima i svoju decu koja se takmiče u Severno Bačkoj ligi. Naš sagovornik navodi da je velika čast i zadovoljstvo igrati već 14. sezonu za svoj matični klub i braniti boje svog grada.

Što se tiče individualnih rezultata, Bogdan pamti 2012. godinu, kada je postao prvak Apatina. Do sada, naš sagovornik je ukupno osvojio 20 pehara (od toga jednan ekipno), preko 23 medalje i diplome i nekoliko figura. Napominje da je neizmerno zahvalan svom saigraču Vladi Kovčinu, sa kojim je išao na prvi turnir i koji mu je uvek pomagao. Bogdan se takođe može pohvaliti rezultatima kao što su trostruki prvak Apatina, trostruki prvak turnira u Somboru, odigrana tri finala na međunarodnom turniru u Osijeku, prvo mesto na međunarodnom turniru u Segedinu i u paru sa Vladom Kovčinom dva puta osvojen međunarodni turnir u Osijeku.

18497

Na pitanje vezano za razvijenost stonog tenisa u našem gradu, Bogdan kaže da je prezadovoljan trenutnim stanjem. Zahvaljuje se Sportskom savezu opštine Apatin, kao i opštini Apatin na sredstvima koje doniraju i nada se podršci i u budućnosti. Ono na šta je posebno ponosan jeste rad sa mlađom decom. On je njihov trener i kaže da mu je čast i zadovoljstvo učiti naše mlade pravim vrednostima.

Bogdanovi planovi za dalje su da nastavi braniti boje Apatina i sa svojim saigračima održi klub u Vojvođanskoj ligi. Takođe, cilj je raditi s decom što više, kako bi ona napredovala i pripremala se za izazove koje predstoje. Što se tiče pojedinačnih turnira, Bogdan će gledati da se odazove na svaki, bilo to domaći ili međunarodni, od zavisnosti od toga koliko mu vreme bude dozvolilo.

18498

Za sam kraj, naš sagovornik je dao savet mladima, a on glasi: “Mladima mogu da poručim samo da se bave sportom i veruju u sebe. Želim im da jednog dana ostvare svoje snove, ali zato moraju da budu uporni i istrajni, a ono što je najvažnije, da vole ono čime se bave.”

18499

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!