SPORT

Ivica Molnar - svestrani fudbalski fanatik

18960

 

Kroz svet sporta prođu mnogi ljudi, a opstaju oni koji su uporni i istrajni. Ipak, zaboravio sam onu najvažniju stavku, opstaju oni koji vole svoj sport i bave se njim iz srca. Ivica Molnar je momak koji trenutno brani boje FK "Dinamo 1923" Bački Breg, gde je na poziciji golmana. Pored toga, nekada je branio za futsal klubove, a danas obilazi razne letnje i zimske turnire u ovom sportu. Takođe, možete ga videti u Područnim fudbalskim ligama, kada ima ulogu fudbalskog sudije. Što se tiče veze sa Apatinom, Ivica je nekada branio boje OFK "Mladost" , čuvao mrežu KMF "Apa Futsal", a ove zime je bio proglašen za najboljeg golmana na zimskom turniru u Apatinu. Opširnije o njegovoj sportskoj avanturi pročitajte u nastavku.

Ivica je fudbalom počeo da se bavi u svojoj šestoj godini, a matični klub mu je jedan od najstarijih u Srbiji, FK "Radnički" Sombor. Razlog zbog čega je naš sagovornik izabrao baš fudbal leži u tome da je voleo sportove i imao dosta slobodnog vremena kao dete. Prvi njegov trener je bio Goran Karanović, a Ivica je imao ulogu napadača. Ipak, tokom karijere, odlučio je da postane golman.

U Radničkom, naš sagovornik je prošao sve mlađe kategorije. Kada je bio na izlaznim vratima omladinskog fudbala, bilo je vreme da se rastaje od kluba gde je napravio prve fudbalske korake. Na poziv velikog broja prijatelja, Ivica odlazi u FK "Omladinac" Bukovac, gde je upisao prve seniorske minute. Nakon toga su se ređali klubovi, kao što su OFK "Mladost" Apatin, "Žak" iz Sombora, zatim "BSK" Bački Brestovac i FK "Stanišić". Ivica trenutno brani boje FK "Dinamo 1923" Bački Breg, sa kojim je jesenji šampion MFL 1. razred i to je ekipa koja pretenduje za ulazak u Područnu fudbalsku ligu. Što se tiče najvećeg rezultata koje je postigao u velikom fudbalu, naš sagovornik navodi da je to bio period kada je nastupao za našu "Mladost" i ekipu "BSK" Bački Brestovac, jer je tada igrao četvrti rang srpskog fudbala.

18961

Pored napomenutog, Ivicu možete naći i na raznim futsal terenima. Sve je krenulo sa 13-14 godina, kada je on sa svojim vršnjacima počeo da igra letnje i zimske turnire u različitim mestima, što praktikuje i danas. Nastupao je i za neke futsal klubove, kao što su KMF "Sombor", zatim "Apa Futsal" i na kraju "Žak Junior". U naš grad, odnosno u KMF "Apa Futsal", Ivica je došao na poziv Mladena Vukovića, kojeg ističe kao najkorisnijeg čoveka za njegov napredak u ovom sportu. Sa ovom ekipom, naš sagovornik je uspeo da napravi istorijski uspeh i dogura do finala Futsal kupa Vojvodine. Nažalost, u finalu su bili poraženi od KMF "SAS" Zrenjanin, ali su pokazali jednu sjajnu igru i Apatincima priredili nezaboravne trenutke u hali "Rade Ratko Vejin".

18962

Ono što bih istakao u ovom tekstu, Ivica je na zimskom turniru u Apatinu za godinu 2023/24. bio proglašen za najboljeg golmana turnira u kategoriji seniora. Na novogodišnjim turnirima u Apatinu je prvi put zaigrao pre desetak godina, a pre otprilike mesec dana je uspeo sa ekipom "Hamburgerija kod Vuka" da osvoji trofej i novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara. Pored Apatina, naš sagovornik beleži nastupe na raznim jakim futsal turnirima širom Vojvodine, na primer Dnevnikov turnir u Novom Sadu, kao i turniri u Subotici i Vrbasu.

18963

Nakon igračkog kadra, vredno je napomenuti da je Ivica zakoračio i u sudijske vode. Školu za fudbalskog sudiju je upisao 2020. godine, koju je završio bez većih problema. Krenuo je od suđenja u mlađim kategorijama, a danas može da deli pravdu na terenima Područne fudbalske lige. Iako je naporno, ovaj posao mu se sviđa i želi da istraje u njemu što duže bude mogao.

Što se tiče planova za dalje, Ivica navodi da su oni vezani za sport. Želi da bude što više u sportu i da svoje slobodno vreme iskorištava uz najveću ljubav, a to je fudbal. Ambicije su mu da sa Dinamom osvoji titulu, nastavi da deli pravdu na fudbalskim terenima, a isto tako učestvuje na letnjim i zimskim futsal turnirima.

18964

Savet koji je Ivica uputio mladima je sledeći : "Savet mladima je da se definitivno bave sportom, jer vam on donosi dosta dobrog. Sport pravi neraskidiva prijateljstva, a uz to, usput ćete steći mnoge zdrave navike koje su neophodne za zdrav i dobar život."

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!