SPORT

Lana Marić - NAJBOLjI IGRAČ Evropskog prvenstva u košarci

17662

 

Moja današnja sagovornica je Lana Marić, mlada i uspešna osoba iz sveta košarke. Svoju karijeru je započela u Apatinu, a trenutno brani boje ŽKK "Vojvodina" . Kao najveći uspeh, istakao bih osvajanje Evropskog prvenstva B divizije sa našom reprezentacijom, gde je Lana proglašena za najbolju košarkašicu takmičenja. Više o karijeri ove mlade perspektivne sportistkinje pročitajte u nastavku.

Lana je košarku zavolela tako što je često gledala starijeg brata kako se bavi tim sportom. Svoje prve košarkaške korake pravi u KK "Dunav 2014" Apatin. Nakon dve godine, ona prelazi u KK "Apatin" , gde joj je trener Nenad Ugarković. Ova talentovana devojčica je trenirala sa dečacima, što joj nije predstavljalo problem.

Naša sagovornica dobija poziv na velike letnje pripreme za reprezentaciju Srbije do 16 godina. Nakon napornog treniranja tokom leta usledilo je biranje najiskusnijih i najboljih 12 košarkašica, a Lana se nije našla na tom spisku. Neki se razočaraju i odustanu, dok je ova devojka dobila još veću motivaciju.

U međuvremenu, Lana prelazi u ŽKK "Vojvodina" Novi Sad, kod trenera Aleksandra Jovanovića. Treniranje, rad, trud i posvećenost su se isplatili, jer narednog leta naša sagovornica dobija poziv da se nađe na spisku najboljih 12 košarkašica naše zemlje do 16 godina. Naporni treninzi se nastavljaju i Lana sa reprezentacijom odlazi na Evropsko prvenstvo B divizije, na kojem uzimaju zlatnu medalju. Na ovom takmičenju, Lana je bila MVP, odnosno najbolji igrač Evropskog prvenstva.

17663

Naša sagovornica nastavlja bavljenje košarkom u Vojvodini, a čak dobija priliku da igra i sa starijim devojkama. Takođe, važno za napomenuti, Lana je bila proglašena najboljom ženskom košarkašicom naše pokrajine.

Što se tiče utakmice koja će našoj sagovornici ostati u sećanju, navodi finale Evropskog prvenstva protiv Turkse, kada je naša zemlja sa lakoćom slavila i podigla trofej.

17664

Kada je u pitanju slobodno vreme, Lana navodi da ga provodi sa prijateljima. Ona kaže da, koliko je košarka važna, toliko su i prijatelji, pa ne želi da ih zapostavi.

Za sam kraj razgovora, usledilo je rutinsko pitanje za sve sagovornike, a to je savet mladima oko sporta. Prema tome, Lana je izjavila sledeće : “Deca treba da se okrenu što više fizičkim aktivnostima. Sport neće pomoći osobi samo da izgradi telo, već i ličnost, odnosno osobine koje su značajne za život .”

17665

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!