SPORT

Ljubiša Stanar - fudbalska pustolovina kroz razne klubove

19631

 

Uzbudljiva Ljubišina fudbalska avantura je započela u malom mestu Prigrevica. Matični klub mu je "Mladost" Apatin, a u svojoj karijeri je prošao kroz ukupno devet klubova. Igrao je na raznim nivoima našeg fudbala, a istakao je boravak u FK "Bratstvo 1946" Prigrevica i u FK "Timok" Zaječar, gde je proveo svoje najlepše fudbalske trenutke. Danas nastupa za "Ravangrad 2018" iz Sombora, ali je ove sezone odigrao samo četiri utakmice, a razlog je teška povreda koju je zadobio. I dalje se radi na saniranju iste, pa se nadamo da će Ljubiša od leta opet moći da uživa u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a to je fudbal. Opširnije o njegovom fudbalskom putu pročitajte u nastavku.

Ljubiša je fudbal prvi put zaigrao u Prigrevici sa pet godina. Međutim, početak njegove karijere vezujemo za njegov matični klub, ekipu "Mladost" iz Apatina. Kako on kaže, bila je to ljubav na prvi pogled, koja datira i danas. U našem gradu je nastupao kod trenera Slobodana Bačića, gde ističe da je mnogo naučio i napredovao. Naredne stanice za njega su bile "Radnički" Sombor, a potom i "Žak" iz istog mesta. Usledio je prelazak u Prigrevicu, kada je naš sagovornik obukao dres FK "Bratstvo 1946". Tamo je igrao Srpsku ligu i kaže da mu je bilo fenomenalno. Sigurno jedan od najlepših perioda njegove fudbalske karijere, gde je pokupio dosta saveta od iskusnijih igrača, sa kojima je bilo lepo sarađivati.

19632

Za Ljubišu je usledila kratka epizoda u Nemačkoj, pa se brzo vraća Prigrevicu. Put ga dalje vodi u NK "Borac" Bobota, da bi potom prešao u "Jedinstvo" iz Stare Pazove. Lepe uspomene ga takođe vezuju za FK "Timok" Zaječar, koji je bio naredni njegov klub. Tamo je pružio dobre partije, ali se ipak odlučio za povratak kući i pojačao je redove FK "Ravangrad 2018" Sombor, gde je i danas. Nažalost, nakon samo četiri odigrana kola u jesenjem delu prvenstva, naš sagovornik je doživeo tešku povredu kolena. Naime, stradali su mu prednji ukršteni ligamenti, meniskus i lateralni ligamenti, pa je ovo za Ljubišu najteži period njegove fudbalske avanture. Koleno je morao da operiše, a oporavak traje već dug period. Ipak, on se nada da će do jula sve to zarasti, pa da će uspeti kvalitetno odraditi letnje pripreme i nastaviti da gradi svoju fudbalsku karijeru.

Što se tiče planova za dalje, našeg sagovornika je ova povreda dosta poremetila. Ipak, iz nje izlazi jači i iskusniji, kao i sa velikim motivom da nastavi tamo gde je stao pre nje. Glavni njegov cilj trenutno jeste da se vrati na teren, uđe u željenu formu i nastavi da uživa u fudbalu. Takođe, izrazio je želju da zaigra fudbal u inostranstvu, pa tako napravi značajan korak u karijeri.

19633

Savet koji je Ljubiša dao mladima glasi: "Mladima bih poručio da je sport zaista nešto što treba da probaju i pokušaju da se pronađu u nekom od njih. On će vam mnogo toga doneti, a pre svega bih istakao dosta novih prijatelja, što će vam značiti u budućnosti. Takođe, mnogo osobina ćete steći kroz sport koje su jako važne, poput discipline, upornosti i istrajnosti."

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!