SPORT

Nemanja Kozoš - transformacija kroz street workout

19746

 

Moj današnji sagovornik je u svet sporta kročio kada je počeo da se bavi rukometom. Ipak, ta ljubav nije predugo trajala, a istu je uspeo pronaći u sportu pod nazivom street workout. Uličnim vežbanjem se bavi pune četiri godine i dosta napreduje u tome. Brojke rastu, rezultati su prisutni, a sigurno najveći uspeh jesu tri zlatne medalje na street workout takmičenju održanom u našem gradu. Opršinije o Nemanjinoj sportskoj priči pročitajte u nastavku.

Nemanja je prvobitno trenirao rukomet. Njegov matični klub je RK "Spartak" Subotica, a posle se prebacio u naš grad. Ipak, njegova rukometna karijera nije dugo potrajala, pa sredinom maja 2020. godine počinje da se bavi uličnim vežbanjem. Motivacija mu je bila da poboljša svoju fizičku spremu i izgled. Prvi trening je uradio u novootvorenoj, popularnoj teretani na otvorenom, u dvorištu Gimnazije i stručne škole "Nikola Tesla" Apatin. Na ovaj poduhvat ga je podstakao njegov prijatelj, Nikola Labus, čiji je savet poslušao i krenuo da trenira.

19747

Što se tiče nekih uspeha, prvo takmičenje u street workout-u na kojem je učestvovao naš sagovornik je bilo održano u Subotici. Zajedno sa svojim prijateljima, Filipom Rašetom i Vukom Ličinom, takmičio se u kategorijama zgibova i propadanja sa opterećenjem. Premda nije ostvario neki zapažen rezultat, ovo takmičenje pamti kao jedno prelepo iskustvo i podsticaj da nastavi da napreduje. Rezultati napornog rada su uvek vidljivi, pa tako Nemanja u avgustu 2023. godine uzima drugo mesto u disciplini propadanja sa opterećenjem, na takmičenju koje se održalo u Somboru. Pre nekoliko dana, naš sagovornik je briljirao na street workout takmičenju u Apatinu. Bio je to prvi turnir u našem gradu kada je u pitanju ovaj vid sporta, a sav prihod je išao u humanitarne svrhe. Od ukupno 15 takmičara, Nemanja se ubedljivo pokazao najbolje i pokupio sva prva mesta u kategoriji do 80 kilograma. Uspeo je da uradi 30 zgibova, oko 80 propadanja i preko 130 sklekova, što je bio najbolji rezultat na celokupnom takmičenju.

19748

Što se tiče plana treninga, naš sagovornik navodi da nema neki poseban program kojeg se drži, ali teži vrlo intenzivnim treninzima snage ili jakim kardio-treninzima. Trenutno radi na usavršavanju svoje forme, izdržljivosti i snage, kako bi mogao da učestvuje na državnom prvenstvu u street workout-u koje se održava na jesen u Nišu.

Savet koji je Nemanja dao mladim sportistima je sledeći: "Svim mladima bih preporučio neku fizičku aktivnost, jer je ona vrlo neophodan element svakodnevnice. Nemojte lako da odustajete, jer će vreme pokazati svoje, odnosno sve će kockice na kraju da se poslože baš onako kako treba da bude."

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!