SPORT

Nemanja Musulin - poznati kuglaš iz našeg Apatina

19712

 

Jedan od sportova po kome je naš grad poznat jeste kuglanje. On zahteva preciznost, snagu i veštinu, kako bi se postigao što bolji rezultat. Moj današnji sagovornik jeste osoba iz ovog sveta sporta, koji ima bogatu kuglašku karijeru. Počeo je u Apatinu, prošao kroz razne klubove, a neki od njih su beogradski Partizan i subotički Spartak, za koji nastupa i danas. Takođe, jedno vreme je bio član kadetske reprezentacije Srbije, ali ga je povreda sprečila da predstavlja našu zemlju na Svetskom prvenstvu. Opširnije o Nemanjinoj sportskoj priči pročitajte u nastavku.

Nemanja je svoju sportsku karijeru započeo u šestoj godini života. Kao i većina momaka, prvi sport kojim se bavio jeste fudbal. Matični klub mu je "Mladost" iz Apatina, gde je proveo par godina, da bi posle, zajedno sa društvom, prešao u ŠF "Olimpik". Tokom fudbalske karijere, upoznao je mnogo novih prijatelja i stekao razne sportske navike. Nakon dve godine provedene U Olimpiku, u njemu se budi želja da se oproba u nekoj drugoj sferi sporta. Od malena ga je pratilo kuglanje, s obzirom na to da su mu deda i otac bili u ovom sportu, pa je neki logičan nastavak bio da ovo bude naredna stanica za njega.

Sa dvanaest godina, naš sagovornik odlazi na prvi zvaničan trening kuglanja. Od tog trenutka, ovaj sport za njega predstavlja najveću ljubav u životu. Kuglašku karijeru je započeo u KK "Apatin". U ovom timu provodi sjajne četiri godine. Za to vreme, postao je kadetski prvak Vojvodine u Novom Sadu, a sa ekipom takođe postiže odlične rezultate, osvaja Vojvođansku ligu i ulazi u Super ligu Srbije. Nakon ovog uspeha, Nemanja prelazi u KK "Junaković". Tu provodi dve godine i dobija poziv za kadetsku reprezentaciju Srbije. U Vrbasu je imao pripreme za Svetsko prvenstvo koje su sjajno tekle, ali se nažalost desila povreda, koja ga je sprečila da se pojavi na ovom takmičenju.

19713

Posle oporavka, Nemanja dobija poziv da se pridruži KK "Spartak" iz Subotice. Tamo je takođe proveo dve godine, a kao najveći uspeh izdvaja titulu na seniorskom parovnom prvenstvu Srbije, koji je osvojio zajedno sa svojim saigračem, Alenom Kujundžićem, koji se danas svrstava u najbolje kuglaše sveta. U međuvremenu, Apatin je ispao iz Super lige Srbije, pa je naš sagovornik samoinicijativno odlučio da se vrati u naš grad i pomogne klubu. Te dve godine u Apatinu, imao je sjajne rezultate, a jedno od njih je treći najbolji senior države. Takođe, Nemanja i njegovi saigrači su uspeli da vrate naš grad u najelitniji rang srpskog kuglanja.

19714

Ulaskom u Super ligu, dobija poziv da pređe u redove KK "Partizan" Beograd. Kako navodi, ovu ponudu nije mogao da odbije, s obzirom da od malih nogu navija za crno-bele. U prvoj godini u ovom klubu postaje vicešampion države, gde ujedno ostvaruju plasman na NBC kup, koji se održao u Sloveniji. Naredne sezone, Nemanja ponavlja titulu trećeg najboljeg seniora države. Naredna stanica za našeg sagovornika je bio KK "Jadran" iz Golubinaca. Odmah u prvoj sezoni, Nemanjina ekipa je uspela da ovaj klub podigne u Super ligu Srbije. Tamo je ostao još godinu dana, kada im je za par bodova promaklo 3. mesto i odlazak na NBC kup. Pre nekoliko dana, KK "Spartak" je zvanično predstavio pojačanja za narednu sezonu, a jedno od njih je i naš sagovornik. Raduje se novim nastupima u redovima Subotičana i nada se što boljim rezultatima. Takođe, istakao je da će sa ovom ekipom nastupati na NBC kupu, koji se održava na Banji Junaković u Apatinu, sredinom oktobra meseca.

19715

Savet koji je Nemanja dao mladima je sledeći: "Žao mi je što nema više toliko mladih u ovom sportu, naročito na našem području. Ipak, oni treba da se bave sportom koji žele. On nas prvenstveno uči da budemo pravi ljudi. Uz sport možete da steknete mnoga nova prijateljstva, kao i da pronađete sebe i preuzmete dobre navike, kao što su disciplina i upornost."

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!