SPORT

Nemanja Vidaković – FUDBALSKI ENTUZIJASTA koji osvaja terene svojim talentom

18720

 

Kada imam vremena, volim da se nađem na tribinama i pogledam neku sportsku predstavu. Gledajući FK "Ravangrad 2018" Sombor, za oko mi je zapao mladi i talentovani Somborac, Nemanja Vidaković. Prelepi potezi i fantastičan pregled igre su samo neki od fudbalskih stvari koje on poseduje. Karijeru je počeo u FK "Žak" Sombor, zatim prešao u "Radnički" Sombor, da bi bio blizu istorijskog uspeha sa omladincima FK "Radnički 1912" Sombor. Odlazi u Prigrevicu gde se ne zadržava dugo, a naredna destinacija je Čonoplja. Trenutno brani boje mlade ekipe "Ravangrada 2018" iz Sombora. Opširnije o fudbalskoj karijeri ovog mladog momka pročitajte u nastavku.

Nemanja se od malena igrao sa loptom. Sport mu je sastavni deo života od rođena. Fudbal je zavoleo uz svog oca, koji je tada igrao fudbal, a danas je uspešni trener u ovom sportu. Matični klub našeg sagovornika je FK "Žak" Sombor, gde se upisao sa 5 godina.

18721

Kada je došla uzrasna kategorija pionira, Nemanja odlazi u FK "Radnički" Sombor kod trenera Mladena Vukovića. Tamo je dosta napredovao i naučio, a uspesi nisu izostali. U tom timu se zadržao sve do omladinaca, kada prelazi u FK "Radnički 1912" Sombor. Bila je to jedna sjajna ekipa, koja je čak uspela da se umeša u sami vrh lige i borbu za plasman u ligu Srbije. Ipak, malo je falilo do ispisivanja istorije, ali naš sagovornik će takođe pamtiti ovaj klub kao mesto gde je dobio prve seniorske minute.

Naredna destinacija je FK "Bratstvo 2019" Prigrevica, gde se Nemanja ne zadržava dugo i prelazi u "Slogu" iz Čonoplje. Još jedan lep period u fudbalskoj karijeri za našeg sagovornika, dobri rezultati i pružene partije. Ovog leta, Nemanja je odlučio da se vrati u svoj grad i obuče dres FK "Ravangrad 2018" Sombor. Navodi kako mu je veliko zadovoljstvo vratiti se na gradski stadion i igrati fudbal u jednoj mladoj ekipi, koja vremenom treba da sve više napreduje i igra bolje.

Pored velikog fudbala, Nemanju često možete da vidite na futsal turnirima širom naše pokrajine. Nedavno je sa svojom ekipom ozbiljno ušao u svet seniorskih futsal turnira. Uz veliki talenat, mladost i lepu atmosferu, očekuju se uskoro i veliki rezultati. Možda nemaju to iskustvo kao većina ekipa, ali njihov kvalitet se ne dovodi u pitanje.

Našeg sagovornika ćete moći i ove godine da vidite na humanitarnom turniru u našoj hali. Prošle zime je uzeo drugo mesto, ali je finale bilo više nego korektno i nije bilo bitno ko će osvojiti turnir, s obzirom da su finalisti trebali da igraju turnir zajedno u jednoj ekipi, ali su na samom kraju odlučili da ipak naprave dva tima zbog broja igrača. Na ovakvim manifestacijama, Nemanja navodi da je najvažnije pomoći nekom, pa tek onda da se prikaže lep fudbal publici i da se uživa taj dan. Prošla zima mu je ostala urezana u lepom sećanju, a nada se istom takvom ishodu i za nekoliko dana.

18722

Kada su u pitanju planovi za dalje, Nemanja želi još neko vreme da se zadrži u Somboru i smatra da je to grad koji zaslužuje da ima zdravu fudbalsku sredinu i lepe priče. Što se tiče dalje budućnosti, o tome još ne razmišlja, ko zna šta će se otvoriti za dalje.

Savet koji je naš sagovornik dao mladima je sledeći : "Kao mlad sam naučio da su istrajnost, upornost i volja najvažnije stvari koje vode do uspeha. Nikad ne odustajte i sledite svoje snove."

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!