SPORT

Đuro Borbelj i Nora Trklja Boca pobednici 26. APATINSKOG DUNAVSKOG POLUMARATONA

16582

Apatin je u nedelju 16. oktobra 2022. godine bio domaćin još jednog spektakularnog atletskog događaja, međunarodni 26. Apatinski Dunavski polumaraton okupio je blizu 900 takmičara i takmičarki iz 10 zemalja koji su nastupili je u polumaratonskoj trci na 21 km i 97 metara, trci na 10 km, štafetnim trkama i u trci za srećnije detinjstvo. Organizacioni tim koji je vršio tehničku pripremu na čelu sa osnivačem manifestacije Goranom Čegarom na najbolji mogući način je realizovao događaj. Manifestaciju je otvorila predsednica Opštine Apatin Dubravka Korać.

U trci na stazi od 21, 097 kilometara koja poseduje najveći sertifikat Svetske atletike i AIMS, u muškoj konkurenciji slavio je član Atletskog kluba Apatin Đuro Borbelj, koji je sa rezultatom 1 sat 9 minuta i 50 sekundi, odbranio titulu prošlogodišnjeg pobednika, drugo mesto zauzeo je Srđan Samardžić član AK Brčko sa rezultatom 1:14:58, dok su treće mesto podelili Milivoje Jovović (SVAU Akademac) i Marko Đurkin (Pančevo) sa rezultatom 1:18:06, u ženskoj konkurenciji slavila je Nora Trklja Boca (AK Crvena Zvezda Beograd) sa rezultatom 1:22:35, drugo mesto zauzela je Ivana Živković (OAK Beograd) 1:27:42, dok je treće mesto osvojila Jovana Stelkić (AK Bečej) 1:30:55.

16583

U trci na 10 kilometara koja takođe poseduje sertfikat Svetske atletike u muškoj konkurenciji slavio je Miloš Đurđević iz Uba (34:07), drugo mesto osvojio je Davor Vidović iz Banja Luke (34:41), dok je treće mesto zauzeo član AK Apatin Aleksandar Stajić (34:46), u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Bojana Kaličanin iz Beograda (42:30), ispred Damjane Perenčević iz ARK Somaraton Sombor (43:12) i Dragane Obradović iz Inđije (45:37).

16584

Ukupan broj učesnika na 26. Apatinskom Dunavskom polumaratonu u glavnim trkama koji su prošli kroz cilj je 734, polumaratonske trku na 21 m i 097 metara istrčalo je 360 trkača, u trci zdravlja na 10 kilometara u cilj je utrčalo 272 takmičara i takmičarki (najveći broj u dosadašnjoj istoriji), dok su u cilj štafetne trke (2 člana – 5,3 km +4,7 km)  utrčale 46 štafete sa 92 člana (muške štafete, ženske, miks). U okviru manifestacije koja je imala sportsko-rekreativni i humanitani karakter u saradnji sa Crvenim krstom Apatina i Sombora organizovana je i humanitarna trka za srećnije detinjstvo na 400 metara koju je istrčalo blizu 100 dece iz Apatina, Sombora, Bezdana, Subotice, Vrbasa i drugih gradova. Volonteri Crvenog krsta Apatin i Sombor učesnicima događaja u okviru obeležavanja svetskog dana oživljavanja demonstrirati su mere prve pomoći u sklopu oživljavanja i prikazali kako se rukuje sa automatskim spoljašnjim defebrilatorom, sa ciljem podizanja svesti građana i sa porukom da oživljavanje treba da bude dostupno svima.

16585

Učesnici dečije trke za srećnije detinjstvo su nakon završetka trke obilazili Mali Petrov salaš, gde je domaćin Petar Rašeta upriličio prijem i obilazak salaša i organizovao edukativnu učionicu u prirodi.

Pregršt zabavnih sadržaja učinio je da događaj protekne u karnevalskoj atmosferi, u zoni starta i cilja takmičare su zabavljali tamburaški orekstar Dunavski biseri i rok grupa Prljavi Romeo koji su atmosferu dizali do krajnjih granica, takmičare su pred start svojim nastupom zabavljale Apatinske mažoretkinje koje su u špaliru ispratile i dočekale takmičare i takmičarke, za atmosferu, duž trkačke staze bilo postavljeno 9 muzičkih punktova sa di džejevima (na okretištu pred Prigrevicu, kružni tok kod Specijalne bolnice „Junaković“ gde je trkačima dao dodatnu energiju di džej Miloš Jevremović iz Čačka (Kućna muzika), Ribnjak „Popović“, na semafora kod Milojka, ispred ART kafea u centru grada kod fontane, na izlazu iz gradskog šetališta gde je trkačima pomogao svojim nastupom di džej Rajko Rajić, ispred Marine i na okretištu kod Plave ruže gde je sjajan posao odradio di džej Aleksandar Mirić kome je prvim nastupom pomogla ćerka Mia. Po prvi put su na trci bili i polaznici beplatne škole roka KC „Pik“ Apatin koji su ispred „Pik“ odradili sjajnu svirku.

16586

U okviru održavanja manifestacije u subotu 15.10.2022. godine u restoranu na Marini u Apatinu, održana je proslava i pasta parti za preko 100 učesnika i tom prilikom obeleženi su jubileji 20 godina postojanja Ateltskog kluba Apatin i 25 godina od utemeljenja Apatinskog Dunavskog polumaratona. Tom prilikom predsednik Atletskog kluba Apatin uručio je pojedincima, institucijama, medijima povelje za podršku u radu, posebne plakete su uručene Srpskom atletskom Savezu, Pokrajinskom sekretarijatuu za sport i omladinu, Opštini Apatin, Turističkoj organizaciji Apatin, Sportskom savezu Apatina, Specijalnoj bolnici Junaković i Atletskom savezu Vojvodine isprd koga je svečanosti prisustvovao predsednik saveza Goran Obradović koji je pozdravio sve prisutne, čestitao jubileje i poželeo uspeh u radu.

16587

Podršku organizaciji 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona pružili su: Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, Srpski atletski Savez, Opština Apatin, Turistička organizacija Apatina, Sportski savez Apatina, Venera bajk Subotica, Univereksport, Info tim Garmin Beograd, Kmpanija Saint Gobain Veber, WM Equity partners Beograd, kompanija Kolačić sreće iz Beograda, kompanija Ardu sport iz Užica, Una d.o.o. Apatin, JP „Dunavska obala“ Apatin, ARK Somaraton, Dom zdravlja Apatin, Zlatara Bolesnikov iz Novog Sada, JKP Naš dom Apatin, Crveni krst Apatin i Sombor, Agencija Anakonda, Apatinska pivara, Policijska stanica Apatin.

Preponosan  sam na atmosferu koja je bila tokom našeg događaja po kojem smo prepoznati u širem regionu, ovoliko pozitivne energije na jednom mestu odavno nisam doživeo, drago mi je da je sve proteklo u najboljem redu, da su svi trkači završili svoje trke i da nije bilo vanrednih situacija. Karnevalska atmosfera, okrepne stanice koje smo imali 11 u polumaratonskoj trci, okrepa u cilju, ručak za sve učesnike koji je bio izzetno bogat koji su sa svojim timom upriličili Dragana i Saša Čović iz Čović keteringa oduševio je sve prisutne na trci. Velika podrška je pružena od strane pripadnika MUP koji su učinili sve napore da sve protekne bezbedno. Muzičke stanice kojih je ove godine bilo 10 doprineli su da trkači na skoro svakom koraku imaju zabavu. Apatinske mažoretkinje, Dunavski biseri i Prljavi Romeo podizali su atmosferu u startu i cilju. Zahvalio bi se velikom broju volontera Crveni krst Apatin i Sombor, iz prijateljskog kluba ARK Somaraton Sombor, sjajnim momcima i devojkama iz kluba Deer runners iz Apatina na čelu sa Strahinjom Jovanićem koji su pružili maksimalnu podršku, članovima AK Apatin i mnogobrojnim organizatorima trka koji su došli u Apatin da pomognu organizaciju. Zahvalio bi se i svim partnerima koji su pružili podršku organizaciji. Čestitke pobednicima i svima koji su bili sa nama u Apatinu. Najvažnije je da je cilj koji je postavljen pred trku ispunjen, a to je pobede drugarstvo i sport, izjavio je Goran Čegar utemeljivač Apatinskog Dunavskog polumaratona.

 

27. Apatinski Dunaski polumaraton zakazan je za 15. oktobra naredne godine.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!