SPORT

Sportom do tolerancije - NOVA RADIONICA za apatinske srednjoškolce

16730

 

U Tehničkoj školi sa domom  učenika u Apatinu održana je interesantna sportska radionica. Aktivnost je realizovana u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u republici Srbiji”, uz pokroviteljstvo Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Ispred GIZ-a, kao mentor trenerima koji su vodili radionicu, bila je i Nadica Jovanovik, ekspert za međunarodni sport za razvoj, a koja nije krila zadovoljstvo što ponovo ima priliku da se vidi i druži sa trenerima iz Apatina.

„U sklopu GIZ-ovog projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u republici Srbiji, prvi put je obuhvaćena tema sporta, tačnije sporta za razvoj, na čijoj su obuci pet dana u Beogradu bili i treneri iz opštine Apatin, Snežana Petrović i Jovana Tančik, a realizaciju njihove sesije u Apatinu pomogao je i kolega Mihailo Đorđević iz Užica. Izuzetno sam zadovoljna načinom na koji su svoje znanje preneli na decu u Apatinu, te se iskreno nadam da će makar nekima od njih to biti korisno u budućnosti. Današnja radionica sa frizbijem je inkluzivna aktivnost, a cilj je da deca preko zabavne aktivnosti kao što je sport nauče i razviju neke socijalne veštine“, objasnila je Jovanovik.

16731

Prema rečima Snežane Petrović iz Apatina, treninzi koje su prošli u Beogradu, itekako su korisni i primenljivi u svim sportovima i uopšte u životu.

Sport za razvoj nije klasični trening neke sportske discipline, već se tu, kroz razne sportske igre i metode, razvijaju veštine koje će mladima pomoći u njihovom socijalno društvenom životu i olakšati im u budućnosti donošenje nekih važnih životnih odluka. Mi smo danas sa decom preko igre frizbi radili ciljano na temu tolerancije, koja je u našem multietničkom okruženju izuzetno potrebna veština, mada se kroz te metode radi i na samopouzdanju, socijalizaciji, prihvatanju različitosti itd. Sve naučeno može lako da se implementira i u naše redovne  treninge kuglanja, gde pored građenja igrača i razvijanja tehnike, ujedno razvijamo i socijalno društvene veštine, a koje su opet neophodne za vrhunske rezultate jednog sportiste”, izjavila je za Radio Apatin Petrović, te zahvalila deci koja su uzela učešće u radionici, kao i rukovodstvu Tehničke škole sa domom učenika koji su im pomogli u realizaciji ovoga projekta.

16732

16733

16734

16735

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!