SPORT

U nedelju u Apatinu REKORDAN BROJ TAKMIČARA iz 10 zemalja

16559

 

Ostalo je još svega nekoliko dana do tradicionalnog međunarodnog 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona. Podsećamo, ovaj atletski spektakl biće održan u nedelju, 16. oktobra, a za trku je ove godine pristigao rekordan broj takmičara. Kako navode iz AK Apatin, ukupno je stiglo 893 prijave, među kojima je potvrđen dolazak za 746 učesnika iz 10 zemalja, od kojih će se na startu polumaratonske trke na 21 km i 097 metara naći 377 polumaratonaca. U trci zdravlja na 10 kilometara potvrđeno je učešće 277 takmičara (najveći broj u dosadašnjoj istoriji), a na startnoj liniji štafetne trke (2 člana – 5,3 km + 4,7 km) pojaviće se 92 trkača u 46 štafeta (muške, ženske, miks).

U okviru manifestacije koja ima sportsko-rekreativni i humanitani karakter, u saradnji sa Crvenim krstom opštine Apatin, organizovaće se humanitarna trka za srećnije detinjstvo na 400 metara i niz drugih humanitarnih aktivnosti.

Start i cilj svih trka biće upriličeni ispred glavnog ulaza u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Junaković” u 11 sati. Start trke za srećnije detinjstvo biće realizovan neposredno nakon starta glavnih trka u 11.05h.

Prijavljivanje za glavne trke na sam dan organizacije biće obezbeđeno za mali broj trkača koji dolaze iz daljine. Za dečije trke prijave se vrše u zoni starta i cilja na dan trke, a za najmlađe takmičare obezbeđene su medalje i diplome. Učesnicima manifestacije tokom boravka na trci biće omogućen obilazak Malog Petrovog salaša, gde će domaćin Petar Rašeta organizovati sa svojim saradnicima razne edukativne radionice.

Polumaratonska staza i 10 kilometara su sertifikovane i poseduju A sertifikat Svetske atletike i AIMSsa, uslovima da se na njima istrče kvalifikacione norme za najveća takmičenja. Brza je i ravna 100%, a obeležen je i svaki kilometer.

Na polumaratonskoj stazi se nalazi 11 okrepnih stanica, na trci zdravlja 3 okrepne stanice. Staza je zatvorena za saobraćaj.

Organizator najavljuje pregrtš zabavnih stanica u zoni starta i cilja, gde će nastupiti Apatinske mažoretkinje, bend Prljavi Romeo i orkestar Dunavski biseri, dok će za štimung na samoj stazi, duž trkačke staze biti postavljeno 7 muzičkih punktova sa di džejevima. Na kružnom toku kod Specijalne bolnice „Junaković“ nastupiće di džej Miloš Jevremović iz Čačka, kod Ribnjaka „Popović“, posle semafora kod Milojka, ispred ART kafea u centru grada kod fontane, na izlazu iz gradskog šetališta, ispred Marine i na okretištu kod Plave ruže, gde je za zabavu dugi niz godina zadužen di džej Aleksandar Mirić. Po prvi put na trci će biti i mladi polaznici beplatne škole roka КC „Pik“ Apatin, koji će ispred „Pik“-a uživo svirati.

Svi takmičari koji završe svoje trke na 21,1 km, 10 km i štafetnu trku dobijaju unikatne medalje, učesničke majice, a nakon trke biće organizovan zajednički ručak u šatoru, uz muzičku pratnju orkestra Dunavski biseri i Prljavi Romeo.

Za pobednike u ukupnom plasmanu na 21,097 km i 10 km obezbeđene su, pored pobedničkih pehara, medalja i diploma i bogate robne nagrade. Tri prvoplasirana takmičara i takmičarke po starosnim kategorijama (preko 50 kategorija) dobijaju medalje, diplome i robne nagrade sponzora. U trci štafeta biće dodeljene nagrade za po pet prvih štafeta u konkurenciji muške štafete, ženske štafete i miks štafete.

Podršku organizaciji 26. Apatinskog Dunavskog polumaratona do sada su pružili Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, Srpski atletski savez, opština Apatin, Turistička organizacija Apatin, Sportski savez Apatina, Venera bajk Subotica, Univereksport, Info tim Garmin Beograd, WM Equity partners Beograd, kompanija Ardu sport iz Užica, Una d.o.o. Apatin, JP „Dunavska obala“ Apatin, ARК Somaraton, Dom zdravlja Apatin, JКP Naš dom Apatin, Crveni krst Apatin i Sombor.

U trci na 21, 097 kilometara favoriti za pobedu su Apatinac Đuro Borbelj, prošlogodišnji pobednik, srpski dugoprugaš Marko Ranković i Srđan Samardžić iz Banja Luke, dok je kod devojaka veliki favorit Nora Trklja Boca, a šanse za visok plasma su i na strani Sandre Uzelac i Snežane Milošević. U trci na 10 kilometara favoriti su Samardžić Mlađen i Davor Vidović iz Banja Luke, Dušan Кrstić i Aleksandar Stajić iz AК Apatin, a kod devojaka favoriti za visok plasman su Damjana Perenčević iz ARК Somaraton.

Ponosan sam na svih dosadašnjih 25 godina organizacije ove izuzetno lepe manifestacije. Od svoje 18 godine sam krenuo u sprovođenje ideje da je Apatinu potrebna jedna ovako lepa manifestacija, iz koje je stvoren i prvi atletski klub u Apatinu. Dan pre trke upriličićemo malu proslavu, jubilej - 20 godina od osnivanja AК Apatin i 25 godina od utemeljenja trka koje nismo zbog kovida urpiličili prošle godine. Tom prilikom uručićemo zahvalnice za podršku pojedincima i institucijama koje su bile uz nas ove dve decenije”, izjavio je Goran Čegar, utemeljivač Apatinskog Dunavskog polumaratona, I dodao da je danas ova manifestacija prepoznatljiva ne samo kod nas, već i u regionu.

Kako je rekao, veliki broj trkača koji se iznova vraćaju na trku u naš grad najveća je motivacija.

Rekordan broj učesnika koji Apatin svrstava u jedan od najbrojnijih u Srbiji, dokaz je zasigurno da smo sve ove godine radili ispravno i želimo da se tako i nastavi. Trebalo je veliki broj barijera preskočiti da se dođe do samog cilja. Nadam se da ćemo u nedelju svi uživati na startu u cilju i na samoj stazi”, zaključio je Čegar.

Start i cilj svih trka je ispred glavnog ulaza u Specijalnu bolnicu “Junaković”. Polumaratonska trka se prostire prvim delom prema Prigrevici i nakon povratka posle 5 kilometara u startnu zonu, trkače očekuje staza prema Apatinu, kroz ulicu Marka Oreškovića, ulazak u glavnu ulicu kojom se trči do Dunavske obale i okretišta kod Plave ruže, nakon čega se istim putem vraćaju u cilj na mesto odakle je trka i startovala. Trka na 10 km i štafetna trka prostire se prvim delom kao i polumaratonska trka, s tim što je okret 200 metara posle Ribnjaka „Popović“, odakle se trkači vraćaju u cilj. Štafete se menjaju u zoni starta i cilja. Za vreme trajanja trke, okvirno 2 sata i 30 minuta,  saobraćaj će biti zaustavljen. Organizator poziva sve Apatince da izađu i podrže naše goste trkače i da pomognu da što bolja slika Apatina ode u javnost.

Svi kojiprođu kroz cilj su za nas pobednici.  Za prvoplasirane takmičare i takmičarke obezbedili smo pehare, medalje, robne nagrade i poklon kompanije Info tim Garmin iz Beograda. Tri prvoplasirana takmičara i takmičarke iz 50 starosnih kategorija dobijaju medalje i diplome i robne nagrade. Pored nagrada za najbolje, obezbedili smo za tombolu dva bicikla Venera Bajk i nakit koji je darivala Zlatara Bolesnikov iz Novog Sada. Najvažnije je da u nedelju pobedi drugarstvo i sport i da kroz zabavu pošaljemo jednu lepu sliku u etar”, poručuju iz AK Apatin.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!