SPORT

Uroš Mandić - mladi fudbalski majstor

18937

 

Publika na vojvođanskim terenima od leta je imala priliku da upozna jednog mladog i izuzetno talentovanog fudbalera, kojeg krasi razmišljanje koje poseduje, odnosno neverovatni pasovi tokom utakmice i sjajni driblinzi. Poznajem ga još od malih nogu, zajedno smo pohađali osnovnu školu, trenirali u Olimpiku i išli na strani jezik. Mogu reći da se radi o osobi koja neizmerno voli fudbal. Sate je provodio na fudbalskim terenima i bio izuzetno talentovan u ovom sportu. Upisao se u FK "Olimpik" Apatin, gde je počeo da trenira i ubrzo postao kapiten svoje generacije. Povremeno je išao na treninge i utakmice za subotički Spartak, a danas brani boje FK "Ravangrad 2018" Sombor, gde nastupa u omladinskoj i seniorskoj konkurenciji. Opširnije o Uroševoj fudbalskoj avanturi pročitajte u nastavku.

Uroš je fudbalom počeo da se bavi u prvom razredu osnovne škole, kada je otišao na trening u FK "Olimpik" Apatin. Većina drugara mu se nalazila tamo, nagovarali su ga da počne jer je bio izuzetno talentovan za ovaj sport i on se odlučio da ih posluša. U svom matičnom klubu, naš sagovornik je imao najlepše iskustvo do sada. Tamo je naučio svoje prve fudbalske korake, obilazio razne turnire u Srbiji, osvojio pregršt medalja, a bio i kapiten svoje generacije.

Tokom boravka u Olimpiku, Uroš je pohađao i treninge za FK "Spartak" Subotica, za koji je upisao i par nastupa u mlađim kategorijama. Ipak, tamo se nije najbolje snašao. Bilo je naporno putovati na treninge u Suboticu, pogotovo za vreme škole, jer se tako gubi ceo dan. Na sve to, naš sagovornik priznaje da nije pružao dobre partije, dobijao je malo minuta i shvata da je vreme za promenu sredine.

18938

Naredna stanica za Uroša je bio FK "Radnički 1912" Sombor. Kada je došao, poznavao je mnoge svoje saigrače, sa kojima se ranije susretao i družio na raznim takmičenjima. Osećaj je bio kao da je opet počeo da trenira fudbal. Tada je nastupao za pionirsku selekciju, koja je bila u vrhu tabele Kvalitetne lige Vojvodine. Naš sagovornik je prošao sve mlađe kategorije u Somboru, pa danas nastupa za seniorsku ekipu FK "Ravangrad 2018" Sombor, gde je standardan igrač. U mlađim kategorijama je imao priliku da igra protiv ekipa kao što su TSC, Vojvodina, Spartak i Inđija, ali nastupi za prvi tim su naravno jedno veliko iskustvo, koje mu dosta znači.

Na pitanje vezano za trenutno stanje u Somboru, Uroš misli da je situacija dosta dobra. Što se omladinaca tiče, za koje naš sagovornik takođe nastupa, nalaze se na drugoj poziciji, a cilj je osvojiti titulu i ući u Omladinsku ligu Vojvodine. Kada je u pitanju prvi tim, polusezona je bila teška i naporna, rezultatski ne baš sjajna, ali uz novog trenera i par novih igrača, Uroš veruje da će se igra podići na viši nivo i samim tim da će doći bolji rezultat. Rano je predviđati kako će se stvari odvijati, pre nekoliko dana je počeo pripremni period, ali ono što je sigurno, jeste da se od ekipe očekuju dobri rezultati.

Pored velikog fudbala, Uroš obožava da igra i futsal. Jedan od najvećih uspeha koji je ostvario sa njegovom ekipom sa kojom igra mali fudbal, jeste treće mesto na ovogodišnjem zimskom turniru u Apatinu. Pokazali su možda i najlepši fudbal na celom turniru, maltene svi na tribinama su navijali za ovu mladu ekipu, ali je nažalost rezultat izmakao. Naš sagovornik kaže da sa ovom ekipom igra već dve godine i da mu se to sviđa, jer su složni i razumeju se. Uzimali su učešće na još nekim takmičenjima u futsalu, ali nisu ostvarili neki uspeh. Ipak, vreme je pred njima, jer je ovo jedna mlada ekipa, od koje se sigurno očekuje dosta uspeha na mnogobrojnim letnjim i zimskim turnirima.

18939

Uroševi planovi za dalje su da ostane u Somboru do kraja svog srednjeg obrazovanja, a što se tiče daljeg školovanja, o tome još ne može da priča sa sigurnošću. Kada je u pitanju fudbal, ambicije našeg sagovornika su da ostane u Ravangradu, jer mu je tako najlakše da uklopi školu i sport.

Za sam kraj, što se tiče nekog saveta mladima, Uroš navodi da još nema neku mogućnost da ih podeli, jer je i on dosta mlad, pa su mu samim tim neophodni saveti od iskusnijih igrača. Ipak, može da kaže čime se on to vodi u životu, a to je da ako želite uspeti u nečemu, morate na tome vredno da radite i da ne odustajete kada je teško. Trud će se uvek isplatiti, a ako naiđete na neki problem, on se uvek nekako može rešiti.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!