SRBIJA

DOKUMETI DOKAZUJU: Novak je dobio dozvolu za ulazak u Australiju

14855

Novak Đoković nalazi se u imigrantskom hotelu u Melburnu posle velike ujdurme sa vizom koje su mu pririedile vlasti u Australiji, a objavljena dokumenta otkrivaju da je srpski teniser maksimalno poštovao proceduru i uputstva.

Srpski teniser je dobio medicisnko izuzeće od vakcinacije na osnovu kojeg je krenuo put Australije, a koje mu je izdala medicinska komisija.

U daljem toku izdavanja vize, Đoković je dobio i pismo dan pre polaska koje potvrđuje da je zadovoljio sve kriterijume za ulazak u zemlju.

Međutim, kada je stigao na aerodrom, počelo je maltretiranje koje je trajalo preko sedam sati i koje se završilo ukidanjem vize i nalogom za deportaciju.

Srpski teniser je podneo žalbu i sada u teškim uslovima čeka odluku federalnog suda.

Novak Đoković je dobio medicinsko izuzeće na osnovu preležanog koronavirusa, a pozitivan test je imao 16. decembra kako je navedeno u dokumentima za prijavu.

Đoković, kroz svoje pravne dokumente, tvrdi da ima tri osnova za žalbu na ukidanje njegove vize.

U dokumentima on tvrdi da mu je uskraćen pravičan proces delimično zbog prirode njegovih intervjua na aerodromu u Melburnu, gde kaže da mu je bio uskraćen pristup svom pravnom timu.

14857

Oni takođe kažu da će tvrditi da je odluka protivna najnovijem savetu ekspertske grupe ATAGI uprkos toj izjavi i da nisu uzete u obzir olakšavajuće okolnosti van Đokovićeve kontrole.

U dokumentima se navodi da je 18. novembra dobio vizu za ulazak u Australiju, a 30. decembra dobio potvrdu o izuzeću od glavnog lekara Tenis Australije.

U tom izuzeću je navedeno da je bio pozitivan na koristeći PCR test 16. decembra, ali da nije imao temperaturu ili druge simptome u prethodna 72 sata.

Njegovi advokati tvrde da je 1. januara dobio dokument od Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa njegovom „australskom putnom deklaracijom“.

U dokumentima se kaže  Đokovićeva deklaracija o putovanju u Australiju [je bila] procenjena“ i da „[njegovi] odgovori ukazuju na[d] da je [ispunio] uslove za dolazak u Australiju bez karantina tamo gde je to dozvoljeno nadležnost vašeg dolaska.”

U dokumentima je detaljno opisano Đokovićevo iskustvo na aerodromu u Melburnu u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Tvrde da je intervjuisan od 12:21 u četvrtak ujutro do 12:52, a zatim je oko 4 sata reeno da će mu viza verovatno biti otkazana.

14858

Đokovića su pitali da li može da da dalje objašnjenje o svojim okolnostima, a on je potom zatražio da ga dostavi do 8 ujutro kako bi mogao da razgovara sa svojim savetnicima.

U dokumentima se tvrdi da je zvaničnik graničnih snaga rekao: „To je sasvim u redu, razgovarao sam sa svojim nadzornicima i oni su više nego srećni što vam dozvoljavaju da se odmorite (sic).“

14859

Drugi razgovor je, kako tvrdi, obavljen oko 6 sati ujutru, gde mu je rečeno da može da se odmori do 8.30 i gospodin Đoković je otišao da spava.

Tvrdi da su ga ubrzo probudili i izvršili pritisak da donese odluku da li da pristane na ukidanje vize.

Tvrdi da je tada popustio i da je viza otkazana u 7.42 ujutro.

Kompletnu dokumentaciju možete pogledati na ovom  linku.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!