SRBIJA

Srpski studenti osvojili ZLATO u Parizu

16608

 

Evropsko takmičenje za inovacije u hrani, EcoTrophelia Europe nagrađuje najbolje proizvode koje su napravili studenti iz petnaestak zemalja. Svake druge godine, nagrade se dodeljuju Sial-u. Ovo takmičenje se održava od 15. do 22. Oktobra, gde timovi posetiocima predstavljaju svoje proizvode. Pet nagrada je dodeljeno 17. oktobra popodne: zlatna, srebrna i bronzana medalja (4.000 do 2.000 evra), kao i nagrada za strategiju komunikacije i nagrada za preduzetništvo (po 500 evra).

Petnaest finalnih inovacija je bilo izloženo u oblasti Sial Innovation Juniors. Škole i univerziteti koji učestvuju ove godine dolaze iz Slovenije, Holandije, Nemačke, Islanda, Hrvatske, Francuske, Danske, Italije, Španije, Velike Britanije, Grčke, Belgije, Portugala i Srbije. U ovom izdanju, učenici su veoma ozbiljno shvatili biljni način ishrane i smanjenje otpada.

Živo takmičenje, veoma živo ove godine, kako je istakao predsednik žirija, Bertrand EMOND – šef odeljenja za članstvo i obuku, Campden BRI UK. Takmičenje koje je okupilo, više nego ikada ranije, bezgraničnu energiju i kreativnost najsjajnijih i najpreduzimljivijih studenata sa najboljih evropskih visokoškolskih ustanova. Mladi ljudi, svi vođeni ambicijom da promene svet hrane i izmisle tanjir sutrašnjice.

Najbolja ekipa bila ona iz Srbije čiji je specijalitet odneo prvo mesto i nagradu od 4000€. Keks i kolači, hleb i peciva – Organska užina bez glutena, napravljena od celih zrna, mlevene repe i đumbira. Ekipa iz Srbije je nastupila ispred Akademije primenjenih studija Beograd – SAFT, Srpska asocijacija za prehrambene tehnologije, a među najboljima je i nekadašnji učenik Tehničke škole sa domom učenika iz Apatina, Stefan Terek.

Drugo mesto su osvojili studenti iz Portugala, a treće Danci.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!