SRBIJA

SUD TRAŽI DA SE OBJAVE TAJNI UGOVORI NA PRUZI BEOGRAD - BUDIMPEŠTA

14531

Spskoj železnici predat je brzi voz koji će saobraćati na pruzi Beograd - Novi Sad, deonici pruge Beograd - Budimpešta. Za sada se ne zna kada će profunkcionisati železnički saobraćaj između dva glavna grada, a poslednje procene su - ne pre 2024.

Kako piše portal Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra, Vlada Mađarske, nakon sudske presude, u obavezi je da objavi ugovor o izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta kroz Mađarsku, čiji su detalji proglašeni tajnim na 10 godina.

Pretpostavlja se da su razlozi za to, kako prenosi ovaj portal, ti što je ugovor štetan po građane i budžet Mađarske, ali od koristi za ljude bliske premijeru Viktoru Orbanu.

Novinari u Srbiji su ranije tražili na uvid Opšti ugovor za rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta, međutim rečeno im je iz kompanije, koja je sa srpske strane zadužena za ovaj projekat, da on sadrži "službene i poslovne tajne". 

- Ovih dana bi trebalo da istekne rok u kojem Vlada Mađarske mora da objavi taj ugovor. Onda treba da uslede procene, tumačenja i konkretni primeri gde je sve taj ugovor nepovoljan. Za sada se samo priča u javnosti da je cena izgradnje nekih deonica izuzetno visoka. Zatim da bi neke firme bliske prijateljima Orbana trebalo da rade na tome. Da povučemo paralelu sa Srbijom, očigledno je da ceo taj ugovor nije kako treba, ali ćemo zbog toga što je Mađarska u EU saznati pre šta ne valja na toj drugoj deonici. Što se tiče Srbije, pitanje je da li ćemo uspeti sve da saznamo - smatra Dalibor Stupar, autor teksta na Voice.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!