SRBIJA

WWF: Poziv mladima na borbu protiv klimatskih promena

14678

Kako navode na zvaničnom sajtu WWF-a (Svetske fondacije za prirodu), mladi širom sveta se aktiviraju po pitanju klimatskih promena i pokreću svoje vršnjake kako bi osigurali sopstvenu budućnost. S tim u vezi, njihova je misija da zaustave uništavanje životne sredine i stvore budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom.

Ova nevladina organizacija, osnovana s ciljem zaštite prirode, uputila je poziv mladima iz Srbije da im se pridruže. Poziv važi za mlade ljude od 15 do 24 godine, koji su strastveni po pitanju klimatskih promena i žele da se uključe, proaktivno delaju, podižu svest o ovoj temi i rade na pronalaženju rešenja.

Prema njihovim navodima, ovaj program omogućiće mladima da steknu znanja i veštine u planiranju i sprovođenju inicijativa, te da direktno utiču na pozitivne promene u svom okruženju na temu klimatskih promena.

Kroz šestodnevni trening „Na mladima klima ostaje“, koji će se održati onlajn u periodu od 31. januara do 14. februara, moći će se saznati više o razvoju inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice, razvoju politika i sve to kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji.

Nakon treninga, učesnicima će biti obezbeđena podrška i sredstva za sprovođenje inicijative, kao i mentorska podrška WWF stručnjaka.

Konkurs je otvoren do 19. decembra u ponoć.

WWF organizuje ovaj projekat na području Srbije, Bugarske, Češke i Rumunije, u saradnji sa UNABG-om (Asocijacija Ujedinjenih Nacija Bugarske) i CEPF-om (Češka fondacija za partnersku zaštitu živodne sredine).

Projekat je deo Evropske klimatske inicijative Federalnog ministarstva za okolinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost Nemačke  i podržan je od strane Britanske ambasade u Beogradu.

Više informacija možete pročitati OVDE.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!