VESTI

Heroji s Dunava ovogodišnji DOBITNICI OKTOBARSKE NAGRADE

16595

Đuro Šašić, Srđan Majstorović i Saša Lukić ovogodišnji su dobitnici nagrade “24. oktobar”, odlučeno je, jednoglasno, na današnjoj sednici SO Apatin. NJih trojica su, podsetimo, ugrožavajući svoje živote, od utapanja spasili troje naših sugrađana, jednu ženu i dvoje dece, koje je 22. jula povukla rečna struja na živom Dunavu, kod poluostrva. Nagrade će im biti uručene u ponedeljak na svečanoj sednici SO Apatin koja će biti održana u Domu kulture sa početkom u 11 časova.

Na današnjoj sednici odbornici su razmatrali ukupno 25 tačaka dnevnog reda.

ZA ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA ČETIRI MILIONA DINARA

Većinom glasova usvojen je predlog Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za ovu godinu. Po ovom programu planirana sredstva od posebne naknade za zaštitu životne sredine su 10,1 milion, a po odluci o budžetu u okviru Programa zaštite životne sredine ukupno 27,3 miliona dinara. 

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju prečistača otpadnih voda planirano je da se utroši 5 miliona, za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju fekalne kanalizacije u Prigrevici takođe 5 miliona, za monitoring kvaliteta vazduha i površinskih voda 1,6 miliona, monitoring buke u životnoj sredini 1 milion, čišćenje divljih deponija 4 miliona, čišćenje atmosferskih kanala u selima opštine 1 milion, za pražnjenje septičkih jama i adekvatno zbrinjavanje komunalnih fekalnih otpadnih voda u selima opštine 6 miliona i za finansiranje i sufinansiranje Udruženja građana čije aktivnosti su povezane sa zaštitom prirode, biljnog i životinjskog sveta i životne sredine 700.000 dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine je dalo saglasnost na ovaj Program, s tim što je traženo da se iz Programa izbriše nabavka kanti za otpad za individualna domaćinstva (za koju je bilo predviđeno 3 miliona dinara) jer, kako je navedeno to “nije aktivnost zaštite životne sredine”.

SANJA ŠIJAN NOVA DIREKTORICA BIBLIOTEKE

Na današnjoj sednici funkcije direktora Narodne biblioteke “Miodrag Borisavljević” razrešena je Branka Vejin, a na njeno mesto na mandatni period od četiri godine imenovana Sanja Šijan. Odbornici su imenovali i nove članove školskih odbora u više škola, razrešili stare i imenovali nove članove UO PU „Pčelica“ (ispred zaposlenih i roditelja), kao i novih članova Komisije za dodelu novembarskih nagrada.

IMENOVANA KOMISIJA ZA REŠAVANJE PROBLEMA PASA LUTALICA

Odbornici su doneli i rešenje o imenovanju Komisije za reševanje problema pasa lutalica na teritoriji opštine Apatin. Za predsednika je imenovan Željko Rašeta, sekretar MZ Svilojevo, a za članove Dejan Smiljanić, Anđelka Martinović, Vanja Stojaković, Atila Hodovanj (sekretari mesnih zajednica), te Slavoljub Štrbo, Nemanja Pavlović i Željko Kiš iz Opštinske uprave, Ksenija Maljković, predstavnik udruženja za zaštitu životinja i Radoslav Mudrinić, veterinar. Zadatak ove Komisije biće da utvrdi stanje na terenu vezano za problem pasa lutalica, predloži adekvatne mere za rešavanje problema i o svemu dostavi izveštaj SO Apatin. NJihov mandat traje do isteka mandata odbornika aktuelnog saziva SO Apatin. 

Na današnjoj sednici usvojen je Izveštaj o realizaciji Godišnjeg plana rada PU „Pčelica“ Apatin za 2021/2022 godinu i Godišnjeg plana rada ustanove za 2022/2023 godinu, Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Narodnoj biblioteci „Miodrag Borisavljević“, druge izmene Godišnjeg programa poslovanja JKP „Naš dom“, te predlog Pravilnika o drugim izmenama i dopunama Pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija u opštini Apatin.

16596

ODBORNIČKA PITANJA: SANACIJA PUTA KROZ PRIGREVICU PLANIRANA ZA NAREDNU GODINU

Odbornik Perica Popić dobio je odgovor na odbornička pitanja da li je planirana rekonstrukcija puta od ulaza u Prigrevicu do priključenja na regionalni put Sombor – Odžaci i kada će se završiti put od Kupusine do Bačkog Monoštora.

U odgovoru predsednica opštine Dubravka Korać je navela da je planirana sanacija puta kroz Prigrevicu u narednoj godini.

-Trenutno se priprema projektna dokumentacija i plan je da se konkuriše za sredstva u Upravi za kapitalna ulaganja APV u januaru iduće godine. Radi se o iznosu koji prevazilazi mogućnosti rebalansa budžeta za ovu godinu, stoji u odgovoru predsednice.

Što se tiče puta Apatin-Bački Monoštor, Koraćeva je navela da je prva faza ovog puta, koja podrazumeva izgradnju puta na teritoriji opštine Apatin, završena.

-Nastavak zavisi od brzine kojom će grad Sombor da onovira projektnu dokumentaciju i povuče sredstva. Postoji interesovanje Uprave za kapitalna ulaganja APV da se put završi 2023. godine, navela je Koraćeva.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!