VESTI

KONKURS za pružanje pomoći u vidu školskog pribora prvacima iz izbeglih porodica na teritoriji APV

19741

 

Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu raspisao je javni poziv za pružanje pomoći u vidu školskog pribora deci koja polaze u prvi razred osnovne škole iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine.

Pravo na učešće po ovom javnom pozivu mogu ostvariti lica koji su imala (imaju) u skladu sa Zakonom status izbeglih, prognanih ili raseljenih lica na teritoriji Republike Srbije sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, a koja imaju decu predškolskog uzrasta. Javni poziv odnosi se na decu predškolskog uzrasta koja u septembru 2024. godine polaze u prvi razred osnovne škole.

Uslovi za pružanje pomoći u vidu školskog pribora su:

1. da je podnosilac prijave na javni poziv imao (ima) status izbeglog, prognanog ili raseljenog lica na teritoriji Republike Srbije;

2. da podnosilac prijave ima boravište, odnosno prebivalište na području AP Vojvodine;

3. da su podnosilac prijave i članovi porodičnog domaćinstva navedenih na prijavi u roditeljskom ili starateljskom odnosu (u slučaju da je podnosilac prijave roditelj ili staratelj);

4. da dete u septembru 2024. godine polazi u prvi razred osnovne škole.

Članovima porodičnog domaćinstva smatraju se: bračni i vanbračni supružnici, bračna, vanbračna i usvojena deca, deca na hraniteljstvu, srodnici po krvi u pravoj liniji bez obzira na stepen i u pobočnoj liniji zaključno sa drugim stepenom, koji žive u zajedničkom domaćinstvu.

Ispunjenost uslova podnosilac prijave na javni poziv dokazuje podnošenjem odgovarajućih isprava (fotokopija), koji su od značaja za utvrđivanje osnovanosti zahteva i to:

1. za dokazivanje statusa izbeglog, prognanog ili interno raseljenog lica, prilaže se fotokopija izbegličke, prognaničke ili legitimacije raseljenog lica, odnosno rešenje o utvrđivanju odnosno ukidanju izbegličkog statusa;

2. za dokazivanje da su podnosilac prijavei članovi porodičnog domaćinstva navedeni na prijavi u roditeljskom ili starateljskom odnosu prilaže se izvod iz matične knjige rođenih ili dokaz o starateljstvu (u slučaju da je podnosilac prijave roditelj ili staratelj);

3. za dokazivanje upisa u osnovnu školu prilaže se potvrda o upućivanju molbe za upis u osnovnu školu ili potvrda predškolske ustanove da dete redovno pohađa predškolsku ustanovu;

4. fotokopija lične karte podnosioca prijave (očitana lična karta ukoliko je u pitanju nova lična karta sa čipom);

Ovim javnim pozivom pravo na pomoć u vidu školskog pribora može ostvariti 400 učenika, a konkurs ostaje otvoren do utroška planiranih sredstava, najkasnije do 1. septembra 2024. godine.

Prijava na javni poziv za pružanje pomoći u vidu školskog pribora deci koja polaze u prvi razred osnovne škole iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji AP Vojvodine, u vidu propisanog obrasca, može se dobiti u prostorijama Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 25, ili preuzeti sa sajta https://firpisr.rs/.

Prijavu poslati poštom ili doneti lično u zatvorenoj koverti na adresu: Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Bulevar Mihajla Pupina 25, 21 000 Novi Sad, sa naznakom Javni poziv – školski pribor.

Fond će razmatrati samo prijave koje su u skladu sa Javnim pozivom i Statutom Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Za dodatne informacije u vezi sa javnim pozivom svi zainteresovani mogu se obratiti Fondu za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Bulevar Mihajla Pupina 25, Novi Sad, na broj telefona: 021/475 4 295 ili na mejl:office@firpisr.rs.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!