VESTI

POTRAGA ZA NESTALIM DEČACIMA i dalje bez uspeha

17799

 

Potraga na Dunavu za dvojicom dečaka, koji su nestali u ponedeljak u popodnevnim satima, nastavljena je i danas. Potraga je otežana zbog višeg vodostaja reke i nulte vidljivosti.

Dečaci, stari deset i jedanaest godina, poslednji put su viđeni u blizini kajak kluba i od tada im se gubi svaki trag. Pronađeni bicikli i patike ukazuju da su deca nestala na toj lokaciji i odatle je i krenula potraga za njima.

-"Angažovane su sve raspoložive snage u delu obale i priobalja gde se događaj desio. Ronioci na terenu pretražuju podvodnu pretragu i putem sonara od strane službenika u Somboru Sektora za vanredne situacije se pretražuje ostatak priobalja", navodi Igor Grcić, komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije i ističe da je Policijska uprava u Somboru, čim se saznalo za nestanak dečaka, angažovala sve svoje raspoložive snage.

17800

On dodaje da visok vodostaj Dunava za ovo doba godine, veoma jaka vodena struja i nulta vidljivost u vodi, otežavaju potragu.

APEL NAJBLIŽIH

 

Dok ronioci pretražuju Dunav, Apatin je oblepljen plakatima sa slikama nestalih mališana, moleći sugrađane za informacije ako nešto znaju o njihovom kretanju spornog dana.

Pažnja! Molimo sve građane da se uključe u potragu za ovom decom”, piše na plakatu uz brojeve telefona na koje je potrebno da se javi svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalim dečacima.

17801

PODRŠKA IZ ŠKOLE

Danas je oglasio i kolektiv OŠ “Žarko Zrenjanin”, koju ovi dečaci pohađaju.

-"Dečaci su učenici III/2 i III/5 razreda naše škole. Vest o njihovom nestanku potresla je sve nas, drugare iz razreda, ostale učenike, učitelje, nastavnike, kao i sve ostale u školi. Naša škola, učitelji, pedagoško-psihološka služba ovim putem daje nesebičnu podršku roditeljima, porodici, prijateljima, nadajući se najboljem ishodu potrage", navode iz kolektiva OŠ “Žarko Zrenjanin”.

 

APEL RODITELJIMA: NE PUŠTAJTE DECU NA REKU I NEUREĐENA KUPALIŠTA, BEZ NADZORA 

Komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije apelovao je na sve građane da se odgovorno ponašaju prilikom boravka na ili u blizini vode, pogotovo pred letnju kupališnu sezonu.

-"Poseban apel upućujem roditeljima sa malom i maloletnom decom da ih ne puštaju bez nadzora na neuređena kupališta i mesta gde ne postoje spasilačke službe, kako bi svi zajedno doprineli da se ovakvi događaji smanje, odnosno da ih više uopšte ne bude", apelovao je Igor Grcić.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!