DRUŠTVO

APATIN DOBIO LOGOPEDSKO-DEFEKTOLOŠKI KABINET I SENZORNU SOBU

14305

Kao jedan vid podrške i pomoći roditeljima i deci sa posebnim potrebama u razvoju, opština Apatin je u saradnji sa Centrom za socijalni rad investirala u projekat opremanja logopedsko-defektološkog kabineta i senzorne sobe.

Mi smo pre nekih godinu dana obećali da ćemo ovaj projekat da sprovedemo i zaista sam danas srećna što sam u prilici da to obećanje i ispunimo i da krenemo u rad sa senzornom sobom koja će ponuditi pomoć svim roditeljima i svoj deci kojima je ta pomoć potrebna. Kroz razgovor sa direktoricom sam saznala da je testiranje prošlo preko devedesetoro dece, a da će već od početka logopedsko-defektološki kabinet imati preko 60 korisnika. Definitivno velika potreba na nivou naše opštine za ovakvu pomoć, a ono što je bitno da naglasim jeste da će ta pomoć biti u potpunosti besplatna, rekla je ovom prilikom predsednica opštine Apatin Dubravka Korać

Pored predstavnika lokalne samouprave, te brojnih gostiju koji su predstavljali svoje  predškolske ustanove, škole, Kulturni centar i Dom za stare i penzionere, ceremoniji svečanog otvaranja senzorne sobe prisustvovala je i pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Joland Korora.

Mnogo se radujemo kada vidmo da jedna lokalna samouprava razume socijalnu problematiku i kada pomogne u jednom ovako važnom projektu. Ova interaktivna soba će značiti puno malim korisnicima, njihovim roditeljima, opštini, kao i široj društvenoj zajednici jer deca koja imaju smetnje i probleme u razvoju imaju isto pravo na život, obrazovanje i druženje kao i sva druga deca. Ovim pokazujemo i našu empatiju i ne zatvaramo oči pred problemima koji su tu među nama, a koje vrlo često ignorišemo, poručila je Korora.

Prema rečima Nikoline Sučević, direktorke Centra za socijalni rad, u pitanju je ozbiljan i dugoročan projekat, u okviru kog će svakog radnog dana u poslepodnevnim satima biti angažovani stručni radnici, logopedi, defektolozi, somatopedi i drugi, što će umnogome olakšati roditeljima, jer više neće morati voditi decu u Sombor za takve usluge.

Ovo je, pre svega, namenjeno deci koja imaju teškoće u razvoju i kojima je neophodna dodatna podrška kako bi postigli svoj puni potencijal. S druge strane, ovo će biti mesto gde će roditelji moći da dobiju i korisne informacije, i savete, na kraju krajeva, ono što je najvažnije, profesionalnu podršku, jednu toplu ljudsku podršku, na putu razvoja njihove dece, rekla je Nikolina Sučević.

14306

14307

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!