DRUŠTVO

Apatinka Aleksandra Marić MEĐU POBEDNICIMA KONKURSA “Oni su heroji“

17739

 

Na velikom nacionalnom konkursu za izbor Heroja i Heroine, u konkurenciji od 172 nominovanih, Apatinka Aleksandra Marić našla se među 10 pobednika, te na taj način postala Heroina za 2022. godinu.

Podsećamo, cilj konkursa je promocija priča o ljudima iz svakodnevnog života, koji nisu medijski eksponirani, za koje nismo čuli, ili smo nedovoljno čuli, a koji su svojim delima doprineli zajednici u kojoj žive. Javne ličnosti nisu bile predmet ovog konkursa, biralo se 10 heroja, a po broju glasova, naša Aleksandra osvojila je visoko peto mesto.

Inicijativu “Oni su heroji“ pokrenula je Delegacija Evropske unije sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su svojim delima primeri čovekoljublja i solidarnosti.

„Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da ste baš Vi izabrani za Heroinu za 2022. godinu. Priče o Vašim herojskim delima pružaju nam nadu za bolje sutra, motivišu, inspirišu i pokreću na akciju, u želji da stvorimo budućnost gde dobra dela neće biti izuzetak, već pravilo“, između ostalog su naveli organizatori konkursa u svom saopštenju poslatom pobednicima konkursa.

Svečana priznanja herojima i herojinama dodeliće predstavnici delegacije Evropske unije u Srbiji.

„Aleksandra Marić rođena je u Apatinu 1984. godine. Završila je Gimnaziju „Nikola Tesla“ i zaposlena kao policijski službenik u Upravi granične policije. Majka je troje dece, devojčica Maše i Nađe i dečaka Veljka kojem je dijagnostikovan autizam i epilepsija. Dugogodišnji je član Udruženja za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“ iz Sombora i osnivač i predsednik Upravnog odbora Udruženja dobročinitelja „Mali Princ“ iz Apatina. Kao najjača karika udruženja, ostvaruje izuzetnu saradnju sa mnogim fizičkim i pravnim licima, pozitivnom energijom i preduzimljivošću pleni i omiljena je među članovima udruženja, ali i među ostalim sugrađanima i prijateljima. Svoje slobodno vreme uglavnom posvećuje deci sa poteškoćama u razvoju, kroz organizaciju kojom rukovodi, ali i kao volonter u drugim srodnim organizacijama. Misija našeg heroja jeste da stvori bolje i senzibilnije okruženje za decu sa poteškoćama u razvoju, da razvija inkluzivno društvo, unapredi i osnaži postojeću podršku takvoj deci, ali i da osmisli i realizuje projekte koji će biti od celoživotnog značaja za osobe sa invaliditetom (dnevni boravci, socijalno preduzetništvo, stanovanje uz podršku). Ma koliko joj je život doneo iskušenja i zadataka, Aleksandra je uvek nasmejana, spremna da pomogne, sasluša, ohrabri. Pravo je bogatstvo što ovakva heroina živi u našem okruženju“, stoji u biografiji naše herojine.

Čestitamo, Aleksandra! Ponosni smo na tebe!

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!