DRUŠTVO

Festival gastro specijaliteta u subotu na izletištu Arka

16404

 

U subotu, 24. septembra, u periodu od 11 do 21 sat, na izletištu Arka će biti održan Festival gastro specijaliteta pod nazivom “Umetnost na tanjiru”. Ovaj festival je, kako najavljuje organizator, takmičarskog karaktera, a pravila su sledeća:

 • - Umesto kotizacije, svi učesnici su pozvani da ponesu i izlože svoje đakonije za degustaciju ostalim posetiocima festivala.
 • - Žiri koji čine degustatori i profesionalni kulinari, ocenjivaće i dodeliće vredne nagrade za kulinarsku veštinu, likovnost, negovanje tradicije i za inovaciju.
 • - Uz tanjir (dasku, tacnu, činiju, teglu) dozvoljeno je radi fotografisanja priložiti i čašu pića, pribor za jelo ili neku drugu dekoraciju (cvet, sveću…), na maksimalnoj površini od 50x50cm.
 • - Nema ograničenja, tako da je od jela i pića dozvoljeno bukvalno sve: voće, povrće, kolači, torte, sladoledi, čokolade, mlečni i mesni proizvodi, glavna jela, meze, supe…
 • - Posuđe se preuzima nazad odmah posle žiriranja i dodele nagrada.
 • - Ako želite da prodajete svoje proizvode, obratite se organizatoru na broj telefona: 062/8559947

Proglašenje pobednika zakazano je za 15 sati.

“Miholjsko leto na izletištu ARKA… Stiže novi piknik dan za vašu porodicu i prijatelje. Ovoga puta uživaćete u gastronomskoj eksploziji boja, ukusa i mirisa. “Gozba na travi” počinje u 14 časova, a Izletište ARKA je ceo dan otvoreno za vas i vaše društvo da uživate i pripremate hranu (jedino je piće zabranjeno unositi na Izletište). Pozivamo sve vas da priložite lepo dekorisan tanjir hrane po svom ukusu i ulepšate našu zajedničku trpezu. Žiri će nagraditi one koji se najviše potrude! Pozivamo vas ako želite da dođete u nemarkiranoj, tradicionalnoj odeći i narodnoj nošnji da napravimo lepe fotografije koje će obići svet. Biće to spoj domaće radinosti, starih i umetničkih zanata sa jedne strane i svetskih gastronomskih trendova sa druge strane. Osnivamo Festival sa željom da se narednih godina širi i postane međunarodnog karaktera, gde će posetioci uživati u različitim kuhinjama sveta, ovde u Apatinu na najlepšim obalama evropskog Amazona”, poručuju sa izletišta Arka.

U okviru manifestacije biće organizovani sledeći sadržaji:

 • - Takmičenje najlepše dekorisanih jela i poslastica
 • - Degustacija slatkih i slanih đakonija
 • - Pijaca malih proizvođača
 • - Izložba ručnih radova i domaće radinosti
 • - Ručak na travi – jagnjetina i sač
 • - Muzika i zabava za decu i celu porodicu
 • - Lokalni gastronomski specijaliteti (kuvanje ajvara)

Ulaz za sve posetioce festivala je besplatan!

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!