DRUŠTVO

HRISTOS SE RODI – VAISTINU SE RODI! Božićna čestitka pravoslavnim vernicima

17017

 

Hrišćani koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, danas obeležavajuu jedan od najvećih praznika, rođenje Isusa Hrista. Tim povodom, pravoslavno sveštenstvo Crkvene opštine Apatin uputilo je čestitku svim građanima naše opštine, a koji danas slave Božić.

“Na kraju posnog vremena, koje je prethodilo Prazniku Rođenja Hristovog, kada su dani bivali sve kraći a noći sve duže, i svetom ovladavala hladnoća i magla, kao da neko pali svetiljku i poziva nas da se zagledamo u njenu svetlost, dovikujući: Hristos se rađa- slavite, Hristos sa nebesa- u susret Mu iziđite, Hristos na nemlji- uznosite se! Ovim rečima Božićnog jutrenja počinje radost Praznika sa kojom se ništa ne može uporediti- radost od koje smo se, usred svakodnevne jurnjave i žurbe, usred svakodnevnih briga okruženih hiljadama reči i tutnjavom raznih događaja, udaljili, izgubivši za nju osećaj. Nama se učinilo da je taj bučni život koji nekud juri i koji je sav obuzet isključivo spoljašnjim, da je to naš jedini stvarni život. „Došli smo iz daleka“ govore tajanstveni mudraci koji su sa Istoka došli da se poklone novorođenome Hristu. I mi smo isto tako pozvani da se vratimo „iz daljine“, u kojoj se izgubio taj istinski život koji smo, nekada u detinjstvu, tako jasno osećali- život ispunjen čistotom, dobrom, ljubavlju. Izgubili smo ga okruženi zlobom i umorom, zavišću i ravnodušnošću, i naša duša zebe u toj ledenoj noći. A Božić nam govori: Ali istinski život postoji!, jer iznad nas zasija Zvezda koja nas uvek poziva na svetlost, na ljubav, na slavoslovlje. Poziva nas da se udubimo u tišinu savesti i tamo, daleko od svetskog meteža, sretnemo Dete Božije, koje se i samo rodilo izvan gradske vreve, u pustinjskoj tišini Vitlejemske pećine, da bismo zajedno sa pastirima, koji su u prostoj vernosti nalazili smisao svog života, čuli reči trijumfalne pesme: Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja!

HRISTOS SE RODI – VAISTINU SE RODI!”

 

protonamesnik Ljubiša Čović

vojni sveštenik

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!