DRUŠTVO

Krajem maja prvi WORDCAMP u Apatinu

17704

 

U Apatinu će se 27. i 28. maja održati WordCamp, koji će na izletištu Arka okupiti ljubitelje veb dizajna, programiranja, digitalnog marketinga, odnosno sve one koji se bave kreativnom i IT industrijom. Centralna tačka je WordPress kao tehnologija koja obuhvata 43% svih sajtova na internetu. 

-"Velika konferencija, pod pokroviteljstvom WordPress fondacije iz San Franciska, će se nakon nekoliko održanih u Beogradu i jedne u Nišu, prvi put održati u Apatinu, koji je ovim dospeo na svetsku mapu WordPress i IT događaja. Ova konferencija je jedan od najvažnijih IT događaja ove godine kod nas, ali i u regionu", kaže Slobodan Mirić, jedan od organizatora skupa u Apatinu, član WordPress zajednice Srbije.  

Na WordCampu će biti zastupljene teme koje se tiču pre svega WordPressa i svih tehnologija koje ga okružuju. Pored dizajnerskih i programerskih, tu će biti i priče o preduzetništvu, startup mogućnostima, digitalnom marketingu... WordCamp pruža priliku za učenje, umrežavanje i deljenje znanja i iskustava. 

-"Na WordCamp ćete imati priliku da čujet 24 predavača, koji će se predstaviti i podeliti svoje znaje i iskustvo. Na dvodnevnom događaju ćete pored upoznavanja sa drugim članovima šire WordPress zajednice moći da uživate u svim aktivnostima kampa kroz predavanja, radionice, panel diskusije, ali i druge priče vezane za život i rad u IT i kreativnoj industriji", u ime organizatora navodi Goran Petrović i dodaje da će, pored svih aktivnosti, drugog dana biti organizovana i besplatna radionica za decu, kao ideja upoznavanja sa mogućnostima rada na internetu, kao i frilens poslovima.  

Organizator navodi da su učesnici mahom korisnici WordPressa, blogeri, dizajneri, marketari, SEO stručnjaci, preduzetnici kao i razni drugi profesionalci koji koriste WordPress za svoje web stranice ili klijente.

-"Ovakvi događaji su pravo mesto da naučite nešto novo, da upoznate druge majstore, da upoznate i potencijalne poslovne saradnike i partnere, ali i moguće zaposlene ili poslodavce", dodaje Petrović. 

Na apatinskom kampu nastupiće grupa ”Šinobusi” kao i dva poznata domaća WordPress majstora u ulogama DJ-a Željko Škipić i Aleksandar Savković WP Aleks, koji će biti za miksetama. 

Cena karte (koja obuhvata sve programe - od predavanja, radionica, ulaska na After party kao i Contributor day-dan saradnika) je simboličnih 20 dolara.

-"Sam cilj WordPress zajednice u globalu je deljenje znanja kao i zdravijeg i boljeg veba. Pomažemo vam da kroz našu lokalnu inicijativu prisustvujete IT događaju visokog nivoa, gde ćete moći upoznati mnoge poznate ljude sa kojima ste u kontaktu preko interneta, sa foruma, youtube kanala, facebook grupa i raznih drugih mesta gde se okupljaju ljudi, od kojih učite i sa kojima se pomažete u svakodnevnim nedoumicama u poslu", navodi organizator.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!