DRUŠTVO

Na akciji dobrovoljnog DAVANjA KRVI, Apatinci se ponovo odazvali u velikom broju

16423

 

Crveni krst Apatin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu. I ovoga puta, Apatinci su pokazali humanost na delu, te se odazvali u velikom broju. Na današnju akciju došlo je ukupno 42 davaoca, a posle lekarskog pregleda krv je dalo njih 39. Među davaocima je bilo 8 žena i 3 prva davanja.

Prema rečima doktorke Milice Vojnović, ispred Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, zalihe krvi i dalje su izrazito niske.

Situacija je, nažalost, i dalje nepovoljna. Zato se izuzetno radujemo ovako velikom odzivu, tako da hvala puno građanima Apatina i okoline što su došli da nam pomognu u ovako teškoj situaciji, s obzirom upravo na to da su zalihe niske“, izjavila je Vojnović za Radio Apatin, te izrazila nadu da će se ovakav trend odziva akcijama nastaviti i ubuduće.

16424

Od doktorke Vojnović saznali smo i koje su krvne grupe najdeficitarnije:

Možemo reći da su negativne krvne grupe najdeficitarnije, naročito nulta i A krvna grupa, s tim da opet hoćemo da ohrabrimo sve davaoce, svih krvnih grupa, da svakako dođu, da održimo ove druge krvne grupe u tom broju koji sad imamo, da nam ne padnu zalihe, a ove druge, izrazito deficitarne, da popunimo.“

16425

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!