DRUŠTVO

Obeležavanje DEČIJE NEDELjE od 2. do 6. oktobra

18330

 

Dečija nedelja obeležava se svake godine tokom prve nedelje oktobra. Ova nacionalna manifestacija predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, te povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečijih prava. Svake godine realizuje se u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji, a slogan ovogodišnje Dečije nedelje glasi “Veliko srce dece Srbije”.

Tradicionalno, i apatinski mališani uzeće učešće u ovoj značajnoj manifestaciji. OŠ “Žarko Zrenjanin” pripremila je niz sadržaja za svoje učenike, koji će biti održani u periodu od 2. do 6. oktobra.

U nastavku vam donosimo program aktivnosti u našem gradu za vreme trajanja Dečije nedelje:

Ponedeljak, 2. oktobar

- “Poruke prijateljstva i ljubavi” (crtanje u dvorištu škole)

- Pozorišna predstava “Drvce je drug” (Kulturni centar)

Utorak, 3. oktobar

- Sednica učeničkih parlamenata

Sreda, 4. oktobar

- “Jesen šeta našim gradom” (polazak ispred OMŠ Stevan Hristić u 10 sati)

- “Festival dečijeg stvaralaštva” (Izložba likovnih i literarnih radova u holu škole)

Četvrtak, 5. oktobar

- “Dečija pijaca” (u ulici Srpskih Vladara, od 10 sati i 30 minuta)

Petak, 6. oktobar

- Predavanje na temu “Zaštitimo mlade”, u Višenamenskoj sali škole za učenike 7. i 8. razreda

- Sportske aktivnosti

Podsećamo, ciljevi Dečije nedelje su skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece, ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava, prezentacija do sada postignutih rezultata, ukazivanje na primere dobre prakse i probleme u ostvarivanju prava dece, podsticanje intersektorske saradnje u stvaranju uslova za poštovanje prava i optimalni razvoj deteta, promocija aktivnog učešća dece u donošenju odluka koje se njih tiču, te pokretanje inicijativa i novih akcija koje doprinose poboljšanju položaja dece u Republici Srbiji i ostvarivanju njihovih prava.

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!