DRUŠTVO

Održana još jedna EKOLOŠKA RADIONICA za apatinske osnovce

16769

 

U OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu održana je još jedna ekološka radionica. Ovoga puta, učešće su uzeli učenici trećeg razreda, a kako saznajemo od Bele Kanjo, radionica nosi naziv „Učimo od prirode“ i sastoji se iz tri dela.

Prvi deo našeg današnjeg druženja odnosi se na zanimljivo predavanje, zahvaljujući kom ćemo deci otvoriti oči i uši kako bi što bolje uočili razne vrste biljaka i životinja, kao i njihove važne odlike. Drugi deo radionice rezervisan je za zabavnu igru pod nazivom „Leteći semafor“, kroz koju učenici takođe uče o životinjama, dok u trećem delu imamo upitnike koje rešavamo u dvorištu, podeljeni u timove, što je takmičarskog i edukativnog karaktera“, rekao je za Radio Apatin Kanjo.

16770

Kako saznajemo od Snežane Panković, učiteljice i bibliotekarke, Bela je ovog puta u školu doneo i zanimljiv poklon, dvojezičan plakat sa kog deca na srpskom i na mađarskom jeziku mogu da se informišu o tome na koji način da pomognu pticama našeg kraja da prezime, koje ptice najčešče posećuju hranilice i šta znači zimsko hranjenje ptica. Panković je za naš portal dodala i koliko je važno edukovati decu kada je ekologija u pitanju i kakvi su im planovi kada je reč o ovoj temi.

Učenici trećeg razreda, koji su danas sa nama, do sad nisu imali priliku da vide ovu radionicu. Cilj nam je da svu decu nižih razreda osnovne škole upoznamo sa temom ekologije kroz ovakve radionice. Upravo smo dogovorili sa Belom da na proleće organizujemo još radionica za prvi i drugi razred. Negde nam je želja da najmlađe učenike osposobimo da prepoznaju značaj prirode, da je čuvaju i zavole. Prvenstveno nam je, zapravo cilj da deci prenesemo ljubav ka prirodi, jer kad čovek nešto zavoli, onda to i čuva“, izjavila je Snežana.

16771

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!