DRUŠTVO

Otvorene PRIJAVE za učešće na III Rakijaškoj radionici u Apatinu

18976

 

Udruženje proizvođača i ljubitelja voćnih rakija “Čuvari tradicije” Apatin organizovaće 23. marta treću po redu Rakijašku radionicu. Od organizatora saznajemo da će radionica biti realizovana na marini u Apatinu, od 9 do 16 sati, a kotizacija za učešće iznosi 2.400 dinara i obuhvata brošuru o savremenom načinu proizvodnje rakije (celokupan tekst predavanja), degustaciju rakija i ručak.

Ako imate želju da oprobate sebe u magičnom zadovoljstvu proizvodnje rakije, evo prilike da u jednom praktičnom prikazu savladate osnove savremenog načina proizvodnjeovog izuzetnog pića, jednog od simbola i ponosa naše države. U okviru ove radionice imate priliku da praktično savladate osnove odabira i rukovanja sa voćem, kvalitetnu pripremu kljuka sa enološkim sredstvima, tradicionalni i ujedno savremeni način frakcione destilacije koji je prihvaćen u celom svetu kao i negovanje, odležavanje i starenje rakije”, poručili su iz udruženja “Čuvari tradicije”.

Kako dalje navode, prisustvo na ovoj radionici preporučuju ljudima koje interesuje praktična obuka na hobi nivou, a nemaju vremena za prisustvo na višenedeljnim seminarima, koji se vode mišljenjem da samostalno proizvode svoju rakiju, koji već imaju neko praktično iskustvo, a nisu u putpunosti zadovoljni, preferiraju jednostavnu i razumljivu prezentaciju, te koji su zahtevni u smislu kvalitetne i vrhunski proizvedene rakije.

U toku radionice prisutni će imati priliku upoznati se sa opremom, priručnim sredstvima i pomagalima koje bi bilo poželjno da ima svaki hobi proizvođač, sa praktičnim prikazom ukomljavanja voća (mlevenje, podešavanje pH, dodavanje enoloških sredstava), praktičnim izvođenjem destilacije kljuka u meku rakiju, kao i praktičnim izvođenjem prepeka frakcionom destilacijom (pravilno odvajanje prvenca, srca, patoke).

U toku radionice redom, korak po korak, organizatori će ilustrovati odabir i primenu enoloških sredstava i proces ukomljavanja, pravilno postavljanje uređaja za destilaciju (kazana) sa objašnjenjem kako se isti priprema za proizvodnju, količinski ispravno punjenje kazana, destilaciju i ispravno podešavanje jačine meke rakije, te frakcionu destilaciju jednog prepeka meke rakije sa pravilnim odvajanjem prvenca, srca i patoke.

Za vreme trajanja destilacije (u periodu praznih hodova), biće održano teoretsko predavanje sa posebnim akcentima na proizvodnju rakije od koštičavog i jabučastog voća. Takođe, upoznaćete se sa tretiranjem rakije nakon destilacije (stabilizacija, odležavanje, starenje u inertnim posudama i buretu kao i filtracijom i flaširanjem), a nakon završenog izlaganja svake pojedinačne teme omogući će se pitanja i odgovori”, rečeno je u udruženju “Čuvari tradicije”.

Predavači radionice biće Petar Horti i Zoran Ristić, sa temama “Oprema, priručna sredstva i pomagala”, “Izbor enoloških sredstava i ukomljavanje”, “Teorija destilacije i praktični deo (destilacija meke rakije i prepeka)” i “Tretiranje rakije posle prepeka (stabilizacija,odležavanje u inertnim posudama i buretu, podešavanje pitke jačine kao i filtracija i flaširanje)”.

Svi zainteresovani uplatu kotizacije mogu slati na:

GORNJE PODUNAVLJE

Sa naznakom: “Za rakijašku radionicu”

Žiro račun: 160-6000001044524-62

Prijave se primaju do 15. marta, a broj učesnika je ograničen.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona, na brojeve:

063 501 459 - Petar Horti

065 52 333 66 - Željko Vlatković

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!