DRUŠTVO

Predstavnik Fondacije “Ana i Vlade Divac” posetio UD “Mali Princ”

16772

 

Udruženje dobročinitelja “Mali Princ” iz Apatina posetio je predstavnik Fondacije “Ana i Vlade Divac”, Đorđe Perišić. Podsećamo, tokom septembra, ovo apatinsko udruženje od pomenute Fondacije dobilo je lap top, četiri norveška radijatora, štampač i skener, a koji su umnogome poboljšati kvalitet rada i boravka u prostorijama udruženja.

Perišić se bliže upoznao sa radom “Malog Princa”, te izrazio zadovoljstvo što je Fondacija, među nekoliko osnovnih škola i vrtića, pomogla i naše udruženje.

U saradnji sa Schneider Electric D.O.O. za elektroenergetski inženjering Novi Sad, opremili smo nekoliko osnovnih škola i vrtića, OŠ “Marija Trandafil” i OŠ “Mihajlo Pupin” Veternik, OŠ “Mika Antić” Pančevo, PU “Radosno Detinjstvo”, vrtić “Čigra” Petrovaradin i UD “Mali Princ” Apatin. Ukupna vrednost donacije iznosi 2.064.269,55 dinara, a škole su, između ostalog, dobile interaktivne table, projektore i tablete”, saznali smood Đorđa Perišića.

16773

Podsećamo, Fondacija “Ana i Vlade Divac” osnovana je 2007. godine i nedavno je proslavila 15 godina rada.

Tokom ovih 15 godina, uz pomoć individualnih donatora i partnerskih organizacija, borili smo se za rodnu ravnopravnost i radna prava, promovisali ciljeve održivog razvoja i jednakost za sve. Radili smo na osnaživanju mladih da se aktivnije uključe u socijalni, ekonomski i politički život zemlje i regiona, a uz sve navedeno, davali smo aktivnu podršku organizacijama civilnog društva kroz grantove, podizanje kapaciteta i mentorstvo. Rekonstruisali smo i opremili 285 obrazovnih ustanova, obnovili smo desetine seoskih i škola oštećenih u poplavama, veliki broj sportskih sala i igrališta, opremili mnogo kabineta i vrtića, i nabavili STEM opremu za srednje škole u nekoliko gradova u Srbiji”, istakao je predstavnik ove Fondacije.

Perišić je dodao kako šestu godinu zaredom Fondacija “Ana i Vlade Divac”, u saradnji sa grupom donatora iz SAD, dodeljuje RSK stipendije učenicima srednjih škola na teritoriji Republike Srbije, u iznosu od 5,000.00 dinara mesečno u toku trajanja školske godine (ukupno 10 meseci).

Do sada je 550 Divac stipendista i stipendistkinja koji postižu odlične rezultate u školi, a potiču iz materijalno ugroženih porodic. Takođe, veoma smo ponosni na činjenicu da smo za svo ovo vreme uspostavili partnerstva sa više od 700 kompanija i malih i srednjih preduzeća, sa više od 100 neprofitnih organizacija, a u naš rad je uključeno više od 700.000 individualnih donatora i volontera.”

Perišić je od predstavnica UD “Mali Princ” dobio simboličan poklon i zahvalnicu, a kako je rečeno tokom posete, saradnja dveju organizacija biće nastavljena i ubuduće, na obostrano zadovoljstvo.

16774

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!