DRUŠTVO

PRIČE IZ KOMŠILUKA: Baka Marija i na pragu devete decenije sa osmehom na licu uslužuje na apatinskoj pijaci

14889

 

Marija Veselić Katalin iz Kupusine, jedna od omiljenih pijačnih prodavačica na apatinskoj pijaci, iako ima punih 79 godina, gotovo da ne propušta dolazak na pijacu. Ova šarmantna bakica, kako nam je otkrila, na pijaci je počela raditi već sa sedam godina.

- "Kad sam počela raditi na pijaci, kao dete, nisam ni imala cipele, već klompe. Tata je imao zemlje, pa smo prodavali naše proizvode. Ostala sam bez majke kad sam imala svega 13 godina, umrla je mlada, pa sam morala raditi", priseća se baka Marija.

Iako je svi znaju kao Kupusinku, ova vremešna pijačna prodavačica je zapravo rodom iz Zmajevca, a šezdesetih godina prošlog veka, udavši se, doselila se u Kupusinu. Kako saznajemo od nje, čim se doselila na teritoriju naše opštine, ponovo je počela raditi na pijaci, ali, uprkos tome što je godinama na tezgi ATC-a, mnogo joj nedostaje stara pijaca.

- "Nikako se nisam navikla na ovu novu pijacu, ali šta se tu može, raditi se mora. Teško je. Sa 65 godina sam dobila socijalnu pomoć, 10.170 dinara. Od toga se ne može živeti. Kad platim troškove struje, vode, lekova, ne ostane mi ništa. Sin mi ima 60 godina, nije se ženio, nema stalan posao, kad je lepo vreme radi sezonske poslove, tako da se moram snalaziti", priča Marija, koja u proseku izlazi na pijacu tri do četiri puta nedeljno.

Uprkos svemu, naša sagovornica jedna je od onih koja gotovo uvek ima osmeh na licu. Mnogi Apatinci koji posećuju pijacu često svrate na njenu tezgu, ako ništa, a ono bar radi razgovora. Baka Mariji se posebno raduju deca, a ona nam otkriva da, dokle god je na nogama, radiće. Mi joj, u svakom slučaju, želimo da je zdravlje još dugo služi, te da je i dalje viđamo nasmejanu. 

14890

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!