DRUŠTVO

PRIČE IZ KOMŠILUKA: Dragana Pecovski, vaspitačica sa stilom

18973

 

Naša današnja sagovornica, zajedno sa sestrom, prva je u Apatinu otvorila privatni vrtić i rođendaonicu. Iako se u međuvremenu mnogo toga promenilo, ova lepa, harizmatična i kreativna vaspitačica daje sve od sebe da bude inovativna i zanimljiva u svom poslu. Veliki je ljubitelj mode, kulinarstva, ali i računara, te je tako relativno skoro stekla zvanje i QA manual testera. Uvek odmerena, nasmejana i lepo stilizovana, ova dama nikako ne može ostati nezapažena. Ne propustite u nastavku pročitati još jednu lepu i inspirativnu priču iz našeg serijala.

Apatinka Dragana Pecovski završila je osnovnu školu i gimnaziju u našem gradu, a nakon toga i Pedagošku vaspitačku školu u Novom Sadu. Kako nam je otkrila, iako je spremala prijemni za psihologiju, po savetu roditelja ipak se opredelila da uči za vaspitača, što se ispostavilo kao pravi izbor za nju.

Mama i tata su došli na ideju da završim za vaspitača, kao i starija sestra, pa da otvorimo vrtić. To mi se činilo ok, jer je to značilo da mogu brzo početi raditi i osamostaliti se. U Novom Sadu sam se lepo snašla. Honorarno sam tokom studija radila u dečijoj igraonici, što mi je puno značilo za sticanje iskustva. Kad sam se vratila se u Apatin, rešili smo da otvorimo vrtić, a usput ćemo raditi i rođendane”, započela je svoju priču Dragana, koaj zajedno sa sestrom, 2007. godine, otvara prvi privatni vrtić u Apatinu, a kome su dale ime Bajka.

U to vreme, u našem gradu nisu postojale jaslice i Bajka je bila predivno uređeno utočište za decu jaslenog uzrasta, čiji su roditelji zbog posla imali potrebu za jednim takvim vrtićem.

Kao vrtić Bajka je radila 7 godina. Sestra i ja smo radile i imale oko desetoro dece koja su se smenjivala, uglavnom uzrasta od 18 meseci. To je bilo zaista prelepo iskustvo. Taj mi je period bio divan i kad vidim sad tu decu koja su porasla i uvek se rado sećaju i kažu da im je ovde bilo jako lepo, to mi je najdraže. U to vreme sam radila baš svoj posao i uživala u njemu”, iskrena je Pecovski.

18974

Posle 7 godina prestaju da rade kao vrtić, jer više nije postojala potreba za tim u Apatinu.

Ubrzo je bilo u planu otvaranje jaslica, sve manje dece i prosto više nije bilo isplativo. Vremenom, polako smo se preorjentisali samo na rođendaonicu. To je zapravo bila prva rođendaonica u Apatinu i svima je bilo jako zanimljivo, ali i deca su bila potpuno drugačija. Rođendani su trajali tri sata i bilo je jako lepo. Imali smo i čoveka koji je dolazio da svira na gitari, deca su plesala, takmičila se u raznim igrama, sve su hteli, sve aktivnosti koje smo nudili. Danas je sve drugačije. Deca su postala sita svega, sve im je dostupno, imaju svega na pretek i teško ih je zabaviti, ali mi dajemo sve od sebe da im bude lepo i zabavno, i nadam se da uspevamo u tome”, izjavila je naša sagovornica.

Kako nam je otkrila, Dragana je od malena volela i modu.

Mama se lepo oblačila, uvek je volela da dekoriše kuću i bila veoma kreativna, te verovatno otuda ta ljubav. Bavila sam se manekenstvom kao dete i već sa sedam godina radila prve revije za tadašnji butik Kvin, a kasnije sam i kao studentkinja radila razne promocije”, prisetila se Pecovski, ali i priznala da joj se taj svet nije svideo, te se okrenula školi.

Ipak, svoju kreativnost i ljubav ka modi pretočila je u dizajniranje odeće, pa je tako celu deceniju radila i kao modni kreator.

 “Pravila sam svoje haljine, a radila sam i kao stilista devojkama, uglavnom za maturu, ali i za venčanja. Pronalazila sam materijale, imala sam ženu koja je šila i u tome sam beskrajno uživala. Takođe, kuma i ja smo u to vreme imale modni blog “My Dress Has Character”, a čak sam i šminkala. Ipak, to mi je oduzimalo jako puno vremena, a nakon što sam rodila decu, a posao sa rođendanima je postao obimniji, nisam mogla sve da postignem, pa sam morala to da ostavim po strani”, priča Dragana, ali i dodaje da će se vratiti modi čim se za to stvore adekvatni uslovi.

18975

Naša sagovornica u poslednje vreme zaokupljena je i kompjuterima.

Pre dve godine sam završila jedan IT kurs. To se desilo za vreme korone, kad sam shvatila da je sve u životu prolazno i da može da se desi da posao kojim se bavim može stagnirati, pa sam odlučila da nađem rezervnu opciju i to me oduševilo. Završila sam kurs za QA manual testera, što mi je jako zanimljivo. Planiram da nastavim da se edukujem u tom smeru i volela bih time da se bavim”, izjavila je.

Pored svega navedenog, Dragana sitže redovno da trenira, a obožava i da kuva, te neretko deli svoje kulinarske specijalitete na instagramu. Ponosna je supruga čoveka sa kojim je u ljubavi četvrt veka, i ponosna majka dva predivna dečaka. Kaže da decu uče da se vole između sebe, da budu dobri ljudi, da daju sve od sebe, da budu prilagodljivi, da ne pada ništa s neba, da moraju da se potrude za lep život, ali da isto tako moraju da investiraju u odnose sa prijateljima.

Naša sagovornica je kućevan tip. Ujutru pije kafu kući sa suprugom, a popodne sa mamom i tatom. Retko izlazi i kaže da je, pored supruga i dece, jako vezana za roditelje i za sestru, koji su joj velika podrška u svemu. Sa porodicom voli da putuje, imaju puno prijatelja i kumova, a planovi su joj da napreduje u svom poslu, te da iz godine u godinu nešto novo ulaže kako bi deci bilo lepo i zanimljivo.

Mi joj od srca želimo da to i ostvari, ali i da nađe vremena za modu, kao i da nastavi da uživa u vremenu provedenom sa svojom porodicom, istražujući neke nove destinacije, i prenoseći na decu porodične vrednosti koje i sama neguje.

 

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!