DRUŠTVO

PRIČE IZ KOMŠILUKA: Muzika kao životna inspiracija mlade Apatinke Ene Đorđević

14854

U svetu rijalitija, lošeg muzičkog ukusa i poremećenog sistema vrednosti među mladima, lepo vaspitana deca, dobri đaci i vrhunski talenti u različitim oblastima, vraćaju nadu da nije sve tako crno. S tim u vezi, “Priče iz komšiluka” pravo su mesto upravo za njih, a mi ćemo se truditi da vas upoznamo sa što više divne dece sa teritorije naše opštine. Jedna on njih svakako je i osamnaestogodišnja Ena Đorđević iz Apatina, učenica četvrtog razreda prirodno – matematičkog smera Gimnazije “Veljko Petrović” u Somboru. Ena je osnovnu školu završila u Apatinu kao đak generacije, u Gimnaziji i dalje održava prosek 5,00, i vlasnica je velikog broja nagrada iz oblasti matematike, fizike, hemije, biologije i srpskog. Ova mlada Apatinka još od osnovne škole bavi se humanitarnim radom, široj javnosti je prvenstveno poznata po neverovatnom muzičkom talentu, a muzika je upravo ono što je pokreće.

- "Talenat za muziku sam otkrila sa 7 godina. Doduše, tada nisam mogla da budem sigurna u to, međutim bilo je ljudi koji su mi govorili kako lepo pevam, pa sam sa 8 godina već imala prvi nastup", saznajemo od Ene, koja je završila OMŠ “Stevan Hristić” u Apatinu, odsek klavir.

Za vreme pohađanja muzičke škole, imala je brojne nastupe, takmičenja i festivale. Kada je klavir u pitanju, nosilac je visokih srebrnih i bronzanih odličja na državnim i međunarodnim takmičenjima , kao i velikog broja prvih, drugih, trećih nagrada i pohvala na različitim pevačkim takmičenjima i festivalima.

Ena obožava matematiku i plan joj je da upiše studije teorije matematike. S druge strane, iako nije nastavila muzičko obrazovanje, muzika je nešto što se konstantno provlači kroz njen život i što je u svemu inspiriše.

- "U drugoj godini srednje škole sam počela da pevam i sviram u bendovima, i to traje i danas. Zvučaće kao kliše, ali slušam i negujem sve što mi se dopadne, počevši od roka i svih manjih žanrova koje on obuhvata, do dens muzike devedesetih, preko tematskih kompozicija filmova, kvalitetne narodne muzike... Manje više, slušam, pevam i sviram sve što mi ima lepu harmoniju", objašnjava ova šarmantna Apatinka i otkriva da su na njen muzički ukus uticali prvenstveno roditelji, a potom i društvo u školi.

Naša sagovornica, što se planova za budućnost tiče, prvenstveno želi da upiše i završi fakultet.

- "Što se planova za budućnost tiče, imam jedan, kratkoročni, a to je fakultet. Novi Sad je pun novih ljudi, prilika i mesta, i ubeđena sam da će ova prestonica kulture biti i divna podloga za moje dalje razvijanje u pogledu muzike", zaključuje Ena Đorđević.

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!