DRUŠTVO

Sutra dodela priznanja najboljim učenicima opštine Apatin

19743

 

U sredu, 10. jula, povodom Dana nauke, lokalna samouprava opštine Apatin, sada već po tradiciji, uručiće nagrade i priznanja najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije apatinske opštine, za postignute rezultate tokom školske 2023/2024. godine. Svečana ceremonija uručenja nagrada zakazana je za 19 sati u Velikoj sali Kulturnog centra Apatin.

Osim nosioci Vukovih diploma i đaci generacije, nagrade će dobiti i svi oni učenici koji su tokom protekle školeske godine osvojili medalje na republičkim takmičenjima, a u kulturno-umetničkom delu programa nastupiće nagrađeni učenici OMŠ “Stevan Hristić” Apatin.

Podsećamo, Nikola Tesla rođen je 10. jula 1856. godine u Smiljanu kao četvrto od petoro dece u porodici pravoslavnog sveštenika Milutina i njegove supruge Georgine.

Srpski genije ostaće upamćen kao jedan od najplodonosnijih naučnih umova savremenog doba, čovek čiji su pronalasci omogućili proizvodnju i prenos struje, odnosno elektrifikaciju gradova zbog čega je čovečanstvo ušlo u novo doba tehnološkog i industrijskog razvoja. Njegov rođendan se od 2011. godine u Srbiji obeležava kao Nacionalni dan nauke.

Iako rođen u tadašnjem Austrijskom carstvu, jedno vreme je radio u Parizu, a zatim se 1884. preselio u Sjedinjene Američke Države, gde je proveo skoro celu svoju pronalazačku karijeru. Prvo je radio u kompaniji Tomasa Edisona, a zatim je osnovao sopstvenu kompaniju „Tesla električno osvetljenje i proizvodnja“. Autor je više od 700 patenata registrovanih u 25 zemalja. Preminuo je u hotelu Njujorker u Njujojorku 7. januara 1943.

 

 

related articles

Pratite nas

Naxi Radio Apatin 105,8

FM & PRESS DOO
Petefi Šandora 57, sprat I, lokal 6,
25260 Apatin

Tel/Mob:
+381 25 780 200
+381 63 82 94 653

e-mail:
radioapatin@gmail.com
info@radioapatin.com

O nama

NAXI RADIO APATIN - 105.8 MHz FM
Našim talasima pokrivamo deo Bačke - opštine Apatin, Sombor, Odžaci i delovi opštine Kula. Od momenta kada su se prvi taktovi začuli na frekvenciji 105,8 MHz 2011. godine, Vi, slušaoci ste nam bili na prvom mestu i uz kvalitetnu muziku, prijatne voditelje, objektivan i tačan informativni program ušli smo u Vaše domove, a zatim i u vaša srca - a tu planiramo i da ostanemo.

NAXI NACIONAL RADIJSKA MREŽA
Naxi Nacional je najveća radijska mreža u Srbiji, uz koju slušaoci u preko trideset gradova uživaju u kvalitetnom zabavnom i informativnom programu, kao i najboljoj domaćoj pop i rok muzici.

Svakog dana, preko pet miliona slušalaca Naxi Nacionala informiše se na pravi način, uz kratke govorne segmente zanimljivih voditelja, spremnih da u svakom trenutku prenesu novosti o najaktuelnijim dešavanjima. Naxi Radio Apatin Vam, pored već dobro poznatih lokalnih sadržaja, pruža mogućnost da svakodnevno uživate u priči o interesantnim temama, uz dozu kvalitetnog humora i pažljivo odabranih tema, kao i u uključenjima iz svih krajeva Srbije.

"Naxi nacionalne vesti" okosnica su informativnog programa najveće radijske mreže naše zemlje i emituju se na svaki pun sat. Uz njih, Srbija je na najbolji način informisana o aktuelnim temama iz zemlje i sveta. Termin od 18 do 19 časova svakog radnog dana rezervisan je za emisiju "Mojih 50". Zahvaljući Naxi Nacionalu, čuvena radijska emisija prisutna je u svim krajevima naše zemlje. Gostujući u "Mojih 50", poznate ličnosti otkrivaju interesantne detalje iz svoje karijere i prisećaju se najlepših trenutaka života.

"Dodir noći" emituje se svakog radnog dana od 21 čas do ponoći. Dejan Avramović govori jezikom "ljubavi i romantike" koji, u kombinaciji sa odabranim hitovima domaće pop i soft-rok muzike, osvaja na prvo slušanje.

Uz kvalitetan izbor domaće muzike i tačne i precizne informacije u svakom trenutku, NAXI RADIO APATIN i najveća radijska mreža Naxi Nacional, čine celu Srbiju preplavljenom talasom pozitivne energije pod prepoznatljivim sloganom "Opusti se i uživaj"!

Ukoliko zahtevate bogat program, kvalitetnu muziku i kratke i tačne informacije, na pravom ste mestu.

Slušaj NAXI RADIO APATIN - opusti se i uživaj!